Cămătaru: “Cucerirea Cupei a fost cel mai frumos cadou la 20 de ani!”

Duminica, 27 Mai 2018

Rodion Cămătaru, unul dintre atacanții de legendă ai Craiovei și al echipei naționale, în prezent membru al Comisiei Tehnice FRF are în palmares 4 trofee de câștigător al Cupei României.

- Domnule Cămătaru, sunteți unul dintre fotbaliștii români cu cele mai multe trofee ale Cupei României în palmares. Cum erau aceste meciuri atunci când erați jucători?
- Erau niște dueluri fantastice, meciuri cu miză și încărcătură, toată lumea își dorea să cucerească acest trofeu. Ca și acum, cucerirea Cupei însemna participarea în cupele europene, era o motivație fantastică pentru toți jucătorii.

- Care dintre aceste finale câștigate este cea mai importantă pentru dumneavoastră?
- Pentru toate m-am bucurat enorm, dar una are un farmec aparte. Meciul din 1978, contra celor de la Olimpia Satu Mare, în care Craiova s-a impus cu scorul de 3-1. Am marcat un gol atunci, iar în acea zi împlineam 20 de ani. A fost ceva incredibil, vă puteți imagina ce însemna acest lucru pentru un fotbalist de 20 de ani. A urmat o petrecere senzațională la Craiova, fiecare trofeu câștigat era celebrat cum se cuvine!

- Vă vine să credeți că au trecut 25 de ani de când Craiova cucerea pentru ultima data Cupa României?
- Incredibil cât timp a trecut. Prea mult pentru o echipă cu o așa tradiție. Sper ca actuala echipă să se impună împotriva celor de la Sibiu pentru că întreg orașul așteaptă din nou o performanță importantă.

- E Craiova favorita finalei, ținând cont că adversara este o formație care a evoluat în acest sezon în Liga 2?
- La prima vedere așa pare, dar s-au mai văzut cazuri în care echipele considerate mai mici au reușit să se mobilizeze extraordinar și să se impună. Mizez însă pe dorința uriașă a oltenilor de a câștiga acest trofeu!
 

citeste si:
comenteaza

Federatia Romana de Fotbal, 2017.
Toate drepturile asupra materialelor si continutului acestui site sunt rezervate.