UPDATE 18:22 | S-au tras la sorți șaisprezecimile de finală
Unirea Tărlungeni – ASA 2013 Tg. Mureş
CS Afumaţi – FC Botoşani
Dinamo 1948 II – Dinamo 1948
Foresta Suceava – FC Steaua Bucureşti
CS Baloteşti – FC Viitorul
ASU Poli Timişoara – Pandurii Tg. Jiu
Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iaşi
CSM Rm. Vâlcea – CFR Cluj
Chindia Târgovişte – ACS Poli Timişoara
Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – AFC Astra
Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CS U Craiova
Academica Clinceni – FC Voluntari
CSN Cetate Deva – Gaz Metan Mediaş
Metalosport Galaţi – Luceafărul Oradea
Olimpia 2010 Satu Mare – CS Mioveni
Casa Fotbalului găzduiește astăzi tragerea la sorți a ”16”-imilor Cupei României, ediția 2016-2017, fază a competiției în care intră și cluburilor din Liga I.
În conformitate cu prevederile art.30.5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), la faza șaisprezecimilor de finală participă toate echipele din Liga I și toate echipele calificate în urma desfășurării fazelor anterioare. Jocurile din cadrul șaisprezecimilor se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:
URNA A : echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent
AFC Astra, FC Steaua Bucureşti, Pandurii Tg. Jiu, Dinamo 1948, FC Viitorul, ASA 2013 Tg. Mureş, CSM Poli Iaşi, CFR Cluj, Concordia Chiajna, FC Botoşani, ACS Poli Timişoara
URNA B : celelalte echipe care s-au calificat în faza șaisprezecimilor de finală
CS U Craiova, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaş, Chindia Târgovişte, Dacia Unirea Brăila, CS Mioveni, Academica Clinceni, CSM Rm. Vâlcea, CS Baloteşti, Olimpia 2010 Satu Mare, Foresta Suceava, Unirea Tărlungeni, ASU Poli Timişoara, Luceafărul Oradea, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, CS Afumaţi, Metalurgistul Cugir, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, Metalosport Galaţi, Dinamo 1948 II, CSN Cetate Deva
Se grupează echipe din urna A cu echipe din urna B (11 jocuri) și, în continuare, cele 10 echipe rămase în urna B se grupează între ele (5 jocuri). Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.
Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.
Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalatiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza șaisprezecimilor de finală se întalnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitatesi cu acordul celeilalte echipejocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
În jocurile din cadrul Cupei României se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători.
În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceiași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.
În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art.30.13 din ROAF).
Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea excluderii și retrogradarii lor în esalonul imediat inferior din campionatul în care participă.
Jocurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc marți/miercuri/joi 25/26/27 octombrie cu începere de la ora 14.30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de urgență și comunicat ulterior pe site-ul FRF.