Departamentul Competiţii al Federaţiei Române de Fotbal a anunţat programul oficial de disputare a partidelor care vor conta pentru etapa "16"-imilor Cupei României, ediţia 2016-2017, faza naţională. Partidele se vor disputa pe parcursul a trei zile, pe 25, 26 şi 27 octombrie. Primele două partide ale acestei runde sunt programate marţi, 25 octombrie, de la ora 14:30, iar ultimul meci se va disputa joi, 27 octombrie, cu începere de la ora 21:30.

Iată programul rundei pe zile:

25 octombrie 2016, ora 14:30
CSM Râmnicu Vâlcea – CFR 1907 Cluj, stadion 1 Mai (Municipal), Râmnicu Vâlcea
Metalosport Galaţi – Luceafărul Oradea, stadion Dunărea, Galaţi

25 octombrie 2016, ora 18:00
ASU Politehnica Timișoara – Pandurii Târgu Jiu, stadion "Dan Păltinişanu", Timişoara

25 octombrie 2016, ora 20:45
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS U Craiova, stadion Tineretului, Braşov

26 octombrie 2016, ora 13:00
Unirea Tărlungeni – ASA 2013 Târgu Mureş, stadion "Dumitru Mătărău", Ştefăneşti

26 octombrie 2016, ora 14:30
Olimpia 2010 Satu Mare – CS Mioveni, stadion Olimpia, Satu Mare
CNS Cetate Deva – Gaz Metan Mediaş, stadion Cetate, Deva
Academica Clinceni – FC Voluntari, stadion Clinceni – Arena 1, Clinceni
Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna, stadion Municipal, Brăila
Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iaşi, stadion Arena CSO, Cugir

26 octombrie 2016, ora 18:00
Chindia Târgovişte – ACS Poli Timişoara, stadion Orăşenesc, Mioveni

26 octombrie 2016, ora 21:00
FC Dinamo II – FC Dinamo, stadion Dinamo, Bucureşti

27 octombrie 2016, ora 14:30
CS Afumaţi – FC Botoşani, stadion Comunal, Afumaţi

27 octombrie 2016, ora 16:00
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – AFC Astra, stadion "Dan Păltinişanu", Timişoara

27 octombrie 2016, ora 18:45
CS Baloteşti – FC Viitorul, stadion Academia Gheorghe Hagi – Teren 1, Ovidiu

27 octombrie 2016, ora 21:30
Foresta Suceava – FC Steaua Bucureşti, stadion Areni, Suceava

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalatiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza șaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține această facilitate şi cu acordul celeilalte echipejocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor până în faza şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza şaisprezecimilor, suspendarea unui jucător se efectuează la cumularea a două cartonaşe galbene. Cartonaşele roşii se menţin în faza şaisprezecimilor de finală. Cartonaşele roşii aplicate jucătorilor în cadrul Cupei României, începând din faza 16-imilor de finală se menţin doar în cadrul acestei competiţii. Etapele de suspendare primite începând din faza 16-imilor de finală nu pot fi efectuate în etapele de campionat.

În jocurile din cadrul Cupei României se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În conformitate cu prevederile articolului 12 din regulamentul de disputare a Cupei României, modificat prin decizia Comitetului de Urgenţă din 18 august, echipele din Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiții privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competiţională), astfel: 

– echipele din Liga I sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României. 

– echipele din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a)

– în situația în care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.  Începând cu această ediţie, în Cupa României este permisă efectuarea a doar trei schimbări de jucători pe meci

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art.30.13 din ROAF).

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea excluderii și retrogradarii lor în esalonul imediat inferior din campionatul în care participă. Conform art.54, pct.2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.