În zilele de 2-4 aprilie 2024, ediția 2023/2024 a Cupei României Betano are programate meciurile din faza sferturilor de finală.

Șapte formații din primul eșalon și o reprezentantă din L2, Corvinul Hunedoara, se duelează pentru accederea în penultimul act al competiției. Duelurile într-o singură manșă se întind pe trei zile și propun confruntări extrem de interesante, dincolo de miza evidentă.

Marți, 2 aprilie, ora 19:30Corvinul Hunedoara – CFR Cluj

 • Una din fruntașele L2, deși fără drept de promovare, versus o redutabilă echipă de play-off L1, adică un captivant duel de totul sau nimic în vestul țării! Corvinul are șansa să scrie istorie într-un sezon de poveste, în vreme ce trupa din Gruia își poate asigura o șansă în plus la cupele europene prin Cupa României Betano
 • În iunie 1988 au mai jucat hunedorenii sferturi de finală în Cupă, pierzând 2-4 la Dinamo București, în vreme ce pentru CFR palmaresul e mult mai consistent. Patru trofee Cupa României în vitrină, ultimul obținut în 2016, plus o finală disputată în 2013!
 • Avem și o interesantă confruntare tactică între doi tineri antrenori promițători din noul val, Florin Maxim, 43 ani, și Adrian Mutu, 45 ani. Și care se cunosc foarte bine! Maxim i-a fost secund lui Mutu la FC Voluntari pentru 11 meciuri, în 2018!

Miercuri, 3 aprilie, ora 18:00FCU 1948 Craiova – FC Voluntari

 • Câștigătoarea surpriză a Cupei României 2017 și finalistă în 2022, FC Voluntari se duelează cu FCU Craiova într-un sfert de finală care pune față în față două formații cu griji mari privind retrogradarea din primul eșalon. Așadar, prilej tocmai bun pentru a salva sezonul, în fața suporterilor și a comunităților, printr-un parcurs notabil în Cupă!
 • În ultimele 5 dueluri directe, ilfovenii nu au reușit să se impună nici măcar o dată! Oltenii au trei succese, 2-1, 3-1 și 1-0, în ordine cronologică, în vreme ce alte două partide s-au încheiat cu remize spectaculoase, 3-3! Una dintre ele, tranșată la penalty-uri tot de FCU Craiova, contând pentru play-off-ul Conference League de sezonul trecut.
 • Florin Pârvu, 48 ani, tehnicianul celor de la FC Voluntari, are în palmares o Cupă a României, dar cucerită ca jucător, cu Dinamo, în 2003. În vreme ce, de partea cealaltă, italianul Nicolo Napoli are o Cupă a… Italiei! Cucerită în 1990 cu Juventus Torino!

Miercuri, 3 aprilie, ora 21:00Universitatea Cluj – FC Hermannstadt

 • Un duel al Ardealului, cu repetiție! Fix același sfert de finală am avut și în ediția precedentă a Cupei României Betano, dar jucat la Sibiu. S-a impus Universitatea, cu 2-1, după ce a fost condusă la pauză!
 • Colege de play-out în L1, trupele lui Sabău și Măldărășanu au propus goluri în toate ultimele 5 confruntări directe. Bilanțul este net favorabil studenților clujeni, 4-0. Asta pentru că “U” s-a impus cu 1-0 și în trei rânduri cu 2-1! O singură remiză recentă, 2-2.
 • În vitrina Universității stă Cupa României din 1965, iar în alte două rânduri, în trecutul apropiat, alb-negrii au fost aproape de triumf. Au jucat finalele din 2015 și 2023, ultima pierdută în fața celor de la Sepsi. De partea cealaltă, Hermannstadt, deși fondat doar în 2015, a jucat finala Cupei României 2018!

Joi, 4 aprilie, ora 19:30Universitatea Craiova – Oțelul Galați

 • Duel de tradiție al fotbalului românesc în Bănie, cu două formații bune din acest sezon fotbalistic, deși oltenii se află încă în cursa pentru titlul de campioană, în vreme ce Oțelul, nou-promovată în L1, se mulțumește doar cu play-out-ul.
 • În sezonul regular din campionat a fost 0-0 la Craiova, în vreme ce oltenii s-au impus cu 3-1 la retur pe terenul gălățenilor, într-un meci din noiembrie anul trecut în care au fost conduși cu 1-0 la pauză!
 • Echipa pregătită de Dorinel Munteanu a fost cel mai aproape de trofeu în 2004, când a disputat ultimul act al competiției dar l-a pierdut. În vreme ce Universitatea Craiova se mândrește cu 7 trofee câștigate, ultimul în 2021, plus alte trei finale disputate!

Semifinalele, tot în aprilie. Marea finală, la Sibiu!

Ca urmare a participării echipei naționale la Campionatul European din Germania, Comitetul Executiv a aprobat modificarea calendarului competițional pentru competițiile interne, ca sezonul să se încheie cu o săptămână mai devreme decât era stabilit inițial. Astfel, semifinalele Cupei României vor fi devansate în 17 aprilie 2024, în loc de 24 aprilie 2024, cum a fost programat inițial.

Semifinale – 17 aprilie 2024

 • Câștigătoare meci 1 – câștigătoare meci 2
 • Câștigătoare meci 3 – câștigătoare meci 4

Ultimul act al competiției se va desfășura în data de 15 mai 2024, pe stadionul Municipal din Sibiu, acolo unde a avut loc și finala din sezonul precedent dintre Sepsi OSK și Universitatea Cluj. Arena are o capacitate de 12.363 de locuri.