Toate echipele din actualul sezon de Liga 1 au cel puțin un jucător în lot format de Dinamo sau care a cucerit trofee în Ștefan cel Mare!

Dincolo de lotul finalist de astăzi, „câinii”se poate mândri cu mulți fotbaliști ai primului eșalon pe care i-au crescut în pepiniera proprie, i-au promovat de la cluburi mici sau cu care au făcut performanță în trecut.

O privire prin loturile adversarelor din actualul play-off al Ligii I ne evidențiază nume cunoscute pentru suporterii alb-roșii. Astfel, chiar la marea rivală, Steaua, îi găsim pe Marica, produs al clubului din Ștefan cel Mare, și pe Tamaș, jucător promovat de dinamoviști în fotbalul mare.

Pepiniera se completează cu Scarlatache de la Astra și îl putem adăuga și portarul Viciu, de la ASA, trecut pe la Dinamo în perioada junioratului. ASA revine însă și cu Mutu, care și-a urmat traiectoria ascendentă spre fotbalul european după un titlu cu Dinamo în 2000. Să nu-i uităm pe Ropotan (Pandurii) și Cernat (Viitorul), și ei campioni în alb-roșu! Și gata cu play-off-ul!

În a doua jumătate a Ligii I apar Pulhac (Petrolul), Zicu (ACS Poli), Rus (Voluntari), Izvoranu (CSU Craiova), An. Cristea (CSMS Iași), toți cu trofee pentru Dinamo. Ba chiar adversarul din finala Cupei de azi, CFR Cluj, îl are înregimentat pe un fost laureat din “Groapă”, pe Lucian Goian!

Academia „câinilor roșii” l-a produs și pe Mușat de la Botoșani, în vreme ce Chiajna se remarcă printr-un trio cu meciuri și trofee pentru Dinamo: Matache, Bălgrădean, Ad. Cristea.

Echipa dinamoviștilor din Liga I

Bălgrădean – Rus, L. Goian, Tamaș, Pulhac –Ad. Cristea, Ropotan, Cernat, Zicu – An. Cristea, Marica, Mutu

Rezerve: Matache, Viciu, Scarlatache, Izvoranu, Mușat