Beiuşul a început mai bine şi în minutul 8 golgheterul Mădălin Trip a scuturat plasa cu o executie magistrală din lovitură liberă de la 18 metri (1-0). Diosigul a început să reintre în joc, iar căpitanul Cristi Jurca a irosit o ocazie clară, şutând de la 11 metri pe lângă din poziţie singur cu portarul (38). La faza următoare Gheţe a salvat de două ori în aceeaşi fază, iar la trei minute de la reluarea părţii a doua, golgheterul Diosigului, Emil Popa, a îndeplinit o formalitate, reluând în plasă mingea respinsă de Odobasianu (1-1). Echilibrul a durat şase minute pentru că Trip a încheiat o acţiune personală cu un şut de la marginea careului, lângă bară (2-1). Diosigul nu a abandonat şi „bombardierul” Zadori a egalat în minutul 64 cu un şut de la 20 de metri sub transversală (2-2).

Premiaţi de Terheş

Ambele echipe au mai ratat câte o şansă bună, iar cu şase minute înainte de final Coriolan Hodişan a marcat cu un şut din unghi plasat la colţul lung (2-3). Mihoc putea trimite meciul în prelungiri, dar a trimis peste poartă din 7 metri (90+2). Diosigul a sărbătorit eventul, iar Beiuşul a contabilizat a doua finală consecutivă pierdută.

Protagoniştii finalei au fost premiaţi cu medalii, diplome, plachete şi un trofeu, înmânate de fostul internaţional Alexandru Terheş, preşedintele AJF Radu Bitea şi preşedintele CJA Ioan Pirtea.

Pentru Diosig urmează „dubla” de la barajul de promovare în Liga 3 cu reprezentanta judeţului Arad, cel mai probabil Şoimii Lipova, în 17 şi 24 iunie.

CS BIHORUL BEIUŞ – CS DIOSIG 2-3 (1-0)
Au marcat: M. Trip 8, 54 / E. Popa 48, S. Zadori 64, Hodişan 84
CS Bihorul: Odobasianu – Cr. Copil, Foghiş, N. Mihoc, C. Mândru, Mihuţa, D. Stan, V. Silaghi, M. Trip, G. Popa (88 R. Ţirban), D. Toma. Antrenor: Rudolf Kovacs.
CS Diosig: Gheţe – Szucs, G. Karacsony, Fl. Lazăr, Arsene, Ember, S. Zadori, Şereş (64 Hodişan), Cr. Jurca, L. Jurca (89 G. Costea), E. Popa (90+2 Marc). Antrenor: Zoltan Vig.