Echipa de fotbal CSM Slatina, care activează în Liga a IV-a din Olt, este de departe surpriza actualei ediţii a Cupei României.

Slătinenii au eliminat Cozia Călimăneşti (scor 3-2), U Craiova 1948 (2-0), CSO Filiaşi (12-11la penalty-uri) şi FC Argeş (2-0), ajungând astfel în 16-imile de finală.

Tragerea la sorţi, desfăşurată marţi la Casa Fotbalului,  i-a adus ca adversară o echipă din Liga I. Dunărea Călăraşi, echipă nou-promovată pe prima scenă a fotbalului românesc, va fi echipa pe care gruparea slătineană pregătită de Bobi Verdeş o va întâlni pe teren propriu.

Iubitorii fotbalului slătinean au astfel ocazia, după ani buni, să urmărească pe Stadionul „1 Mai”, într-un meci oficial, o echipă din Liga I.

„Va fi un meci greu, întâlnim o echipă din Liga I, pregătită de un antrenor tânăr, Dan Alexa, care vrea performanţă. Dunărea Călăraşi are jucători de valoare, însă ne vom pregăti bine, să facem tot posibilul să ne ridicăm la nivelul adversarului”, a declarat antrenorul grupării CSM Slatina, Bobi Verdeş.

Căpitanul de echipă al grupării CSM Slatina, Gabriel Precup, unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lot, spune că rezultatul întotdeauna este important, însă, având în vedere diferenţa de eşaloane, acesta îşi doreşte un spectacol fotbalistic frumos pentru spectatorii care vor lua loc în tribunele Stadionului „1 Mai”.

„Suntem singura echipă de nivelul Ligii a IV-a din ţară, care s-a calificat în 16-imile de finală. O aducem pe Dunărea Călăraşi aici, sper să vină multă lume să ne susţină, să fie un regal fotbalistic. Rezultatul, la fotbal, tot timpul este cel mai important. Întâlnim o echipă, zic eu, revelaţie a Ligii I, cu nişte rezultate foarte bune, cu un antrenor bun, Dan Alexa, sper să fie spectacol fotbalistic, iar cei prezenţi în tribune să se bucure”, a declarat mijlocaşul central al grupării CSM Slatina, Gabriel Precup.

CSM Slatina-Dunărea Călăraşi se va disputa miercuri, 26 septembrie, de la ora 16.30, pe Stadionul „1 Mai”.

Articol de Simona Ciocioană