Organizată în premieră înaintea ultimului act al Cupei României, finala U19 s-a decis la loviturile de departajare după ce, la finalul celor 90 de minute, scorul a fost 1-1.

Cei care au deschis scorul au fost juniorii Viitorului, prin Andrei Rusu, în minutul 7, atunci când l-a învins pe portarul advers cu o „scăriță”, după o pătrundere în banda stângă. Rezultatul la pauză a fost 1-1, după golul cu capul reușit de Adrian Petre în minutul 38.

Nu s-a mai înscris în repriza secundă, deși Doru Dumitrescu a nimerit de două ori transversala cu execuții de la distanță, astfel că partida a fost decisă la lovituri de departajare.

Pentru Viitorul au marcat Dumitrescu, Alex Pop, Ene, Kilyen și Manole, iar pentru UTA au înscris Petre, Gabriel Pop și Iulius Dinculescu, înainte ca Raul Iova să șuteze în bară.

A fost 5-3 pentru Viitorul, care a primit trofeul Cupei României U19 din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

Au mai fost premiați de Mihai Stoichiță, Christoph Daum și Rudi Verkempinck și jucătorii remarcați în finală: Sebastian Mara – UTA (cel mai bun portar), Doru Dumitrescu – Viitorul (cel mai tehnic jucător), Adrian Petre – UTA (cel mai bun jucător).

UTA Bătrâna Doamnă

12. Mara – 22. Lazăr, 23. Iuga-cpt., 5. Copaci, 19. Dinculescu – 17. Jorza, 13. Tănase – 10. Costin, 18. G. Pop, 27. Stahl – 9. Petre. Antrenor: Dan Oprescu

Rezerve: 1. Mureșan – 6. Brănișteanu, 7. Mandache, 8. Turcanu, 11. Vasile, 20. Iova, 21. Rogojan

FC Viitorul

1. Dur-Bozoancă – 2. Boboc, 6. Kilyen, 5. Ghiță-cpt., 3. Rusu – 4. Iani – 7. Ciobanu, 10. Dumitrescu, 11. Manole – 8. Ene – 9. Mihalache. Antrenor: Nicolae Roșca

Rezerve: 12. Murariu – 14. Vidrășan, 16. Piciu, 17. Zamfirescu, 18. Crînganu, 19. A. Pop, 20. Tucaliuc

Arbitru: G. Găman. Asistenți: D. Mitruți, Ad. Popescu. Arbitru de rezervă: Adrian Illyes.