INTERVIU. Directorul sportiv al lui Dinamo și golgeterul all-time al competiției, cu 41 de reușite, prefațează finala.

„Danciu-gol” crede că nu există o favorită certă în meciul din această seară și îl remarcă, de la adversari, pe lusitanul Camora.

– Mai știi a câta finală de Cupă a României este aceasta pentru tine?
– M-ați prins! Știu că am câștigat competiția de cinci ori, dar numărul finalelor pierdute l-am uitat. Am vrut să rețin doar lucrurile frumoase. Oricum, trofeele sunt cele care contează, cele cu care rămâi în palmares.

– Ca fotbalist, ce însemna pentru tine o finală de Cupă, un meci cu trofeul pe masă?
– E o competiție aparte, ceva deosebit. Campionatul se câștigă după o muncă îndelungată, multe etape. În Cupa României este altfel. Odată ce ajungi în finală contează doar meciul acela și atât. E important cât de bine stai la nivel mentalu. Știi că la final poți ridica trofeul deasupra capului.

“Finala ratată în 2004, un mare regret”

– Ai 41 de goluri marcate în Cupa României, ești golgeterul all-time al competiției, ce înseamnă asta pentru tine?
– E o bucurie foarte mare. Mă bucur de moment. Pentru că sigur va fi doborât recordul acesta cândva!

– Care consideri că e cel mai frumos gol pe care l-ai înscris în această competiție?
– Pentru mine toate golurile au fost frumoase. Eram atacant și asta era meseria mea. Un gol e frumos datorită unei execuții, datorită momentului în care e marcat, datorită fazei care a dus la marcarea lui, a pasei, și tot așa. Orice gol pe care l-am înscris pot să-l găsesc frumos dintr-un motiv anume.

– Care e cea mai frumoasă amintire legată de Cupă?
– Nu pot face o diferență între amintrile trofeelor. În schimb, cea mai mare dezamăgire a fost în 2004, când am fost suspendat pentru finală. Am luat un cartonaș roșu și nu am jucat. Este unul dintre regretele mele.

“Îmi doresc să marcheze Rotariu”

– Ce are Dinamo în plus față de CFR?

– În primul rând cred că șansele sunt egale. Ambele echipe sunt obișnuite cu această competiție. Dacă Dinamo a fost o prezență constantă în fazele superioare în anii trecuți, în ultimii ani CFR-ul s-a axat foarte mult pe drumul spre acest trofeu. Oricum, va fi un meci foarte interesant, fără o favorită certă.

– Care crezi că e cel mai periculos jucător al clujenilor?
– Mie îmi place mult CFR-ul ca echipă. Din punctul meu de vedere, e o echipă de play-off, nu de play-out. Are un joc frumos și jucători foarte buni. Din păcate, a terminat sezonul regular atât de jos din cauza problemelor care sunt acolo. Mi-a plăcut mereu de Camora, fundașul stânga. Îmi plac stilul lui de joc, atitudinea, totul.

– Cine crezi că va marca?
– Mi-e greu să spun, dar îmi doresc foarte mult să înscrie Rotariu. Să continue, astfel, ascensiunea pe care a avut-o în ultimul timp. Mai are potențial să crească. Eu îi doresc să ajungă și la Euro, știu că-și dorește asta foarte mult.