După ce marţi am aflat primele trei echipe calificate în sferturile de finală ale Cupei României, ACS Poli Timişoara, CS U Craiova şi CFR Cluj, miercuri, 14 decembrie, se vor disputa alte două partide din cadrul optimilor de finală, urmând ca joi să se dispute ultimele trei meciuri ale rundei.

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat delegările pentru meciurile care se vor disputa miercuri, în paranteză fiind trecute posturile TV care vor transmite meciurile în direct:

14 decembrie 2016, ora 17:30
FC Voluntari – ASA 2013 Târgu Mureş (Dolce Sport 1 şi Digi Sport 1)
Stadion: Centrul Naţional de Fotbal Buftea, teren iarbă (Buftea)
Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti)
Asistenţi:
Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Marius Florin Badea (Râmnicu Vâlcea)
Rezervă: Radu Petrescu (Bucureşti)
Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) şi Ciprian Anton (Suceava)

14 decembrie 2016, ora 20:30
CS Mioveni – FC Steaua Bucureşti (Dolce Sport 1, Digi Sport 1 şi ProTV)
Stadion:
Orăşenesc (Mioveni)
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)
Asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) şi Mihai Marius Marica (Bistriţa)
Rezervă: Eduard Ioniţă (Constanţa)
Observatori: Cristian Sava (Bacău) şi Adrian Lucaci (Arad)

ACS Poli, CS U Craiova şi CFR Cluj s-au calificat fără a primi gol

În meciurile disputate marţi, oaspeţii s-au impus în două partide, în care gazde au fost cluburi din eşalonul secund. La Afumaţi, ACS Poli a învins cu 3-0, la capătul unui meci în care au evoluat în zece din minutul 43. CS U Craiova a trecut de Dacia Unirea Brăila cu 2-0, acelaşi scor fiind consemnat şi la Cluj, acolo unde CFR a scos-o din competiţie pe CSM Poli Iaşi.

Iată rezultatele şi marcatorii din partidele de ieri:

CS Afumaţi – ACS Poli Timişoara 0-3 (0-1)
Octavian Drăghici (4), Daniel Vădrariu (75), Fernando Llorente (90)

Dacia Unirea Brăila – CS U Craiova 0-2 (0-1)
Olivian Surugiu (7), Robert Petre (90+2)

CFR 1907 Cluj – CSM Poli Iaşi 2-0 (1-0)
Cristian Bud (6), Dan Roman (73)

Programul celorlalte partide rămase de disputat în cadrul optimile de finală este următorul:

15 decembrie 2016, ora 13:30
Luceafărul Oradea – AFC Astra
Stadion:
"Iuliu Bodola" (Oradea)
Observator de joc: Traian Marcu (Sibiu)

15 decembrie 2016, ora 17:30
FC Viitorul – Pandurii Târgu Jiu
Stadion:
Academia Gheorghe Hagi – Teren 1 (Ovidiu)
Observator de joc: Dorinel Dincă (Călăraşi)

15 decembrie 2016, ora 20:30
Gaz Metan Mediaş – Dinamo Bucureşti
Stadion:
Gaz Metan (Mediaş)
Observator de joc: Octavian Goga (Braşov)

Conform art.30.9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă. Federația Română de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, va delega arbitri pentru fiecare joc.

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

În conformitate cu art.31.15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Conform art.54, pct.2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină a FRF.

În conformitate cu prevederile articolului 12 din regulamentul de disputare a Cupei României, modificat prin decizia Comitetului de Urgenţă din 18 august, echipele din Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiții privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competiţională), astfel:

– echipele din Liga I sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.

– echipele din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a)

Începând cu această ediţie, în Cupa României este permisă efectuarea a doar trei schimbări de jucători pe meci