Cele opt echipe rămase în competiție își află luni, 13 februarie, adversarii din următoarea fază. Tragerea la sorți are loc la Casa Fotbalului, cu începere de la ora 11:00.

Șapte echipe din Liga I împreună cu singura reprezentantă a eșalonului secund vor fi introduse într-o singură urnă după ce, conform regulamentului, echipele din a doua urnă valorică au promovat în prima învingând un oponent superior categoriei din care făceau parte.
Meciurile din sferturile de finală se vor disputa într-o singură manșă, în perioada 28-30 martie 2017, în funcție de opțiunile pentru televizare, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasate la finalul sezonului precedent.

Echipele calificate în sferturile Cupei României:

AFC Astra
Dinamo 1948 SA
SC FC Viitorul SA
FC CFR 1907 Cluj SA
ACS Poli Timișoara
Club Sportiv U Craiova SA
SC FC Voluntari SA
CS Mioveni

Se trag și sferturile Cupei României U17 și U19

O premieră în cadrul evenimentului de luni, 13 februarie: tragerea la sorți a sferturilor Cupei României va fi precedată de țintarul aceleiași faze a competițiilor dedicate juniorilor Under 17 și Under 19. De altfel, pe 27 mai 2017, finala Cupei României U19 se va disputa în deschiderea meciului în care se întâlnesc seniorii.

În cazul ambelor competiții de juniori, prima echipă extrasă va fi gazdă în jocul programat pe 11 martie. Odată cu stabilirea sferturilor Cupei României U17 și U19 vom cunoaște și împerecherea pentru semifinale (sfert 1 vs sfert 2 și sfert 3 vs sfert 4). Câștigătoarele sferturilor 1 și 3 vor fi gazde în prima manșă a penultimului act. Semifinalele sunt programate pe 22 martie (tur), respectiv 5 aprilie (retur). Finala U17 va avea loc la finalul lunii mai.

Cupa României U17

CSS Slatina
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu
LPS Iolanda Balaș Soter Buzău
CSM Politehnica Iași
ACS FC Ardealul Cluj
SC Dinamo 1948
Asociația Regal Sport Club ”Ferdinand I”

Cupa României U19

ACS Poli Timișoara
ACS UTA Bătrâna Doamnă
FC CFR 1907 Cluj SA
CSM Politehnica Iași
SC Dinamo 1948
CSS Slatina
SC FC Steaua București SA
SC FC Viitorul Constanța SA