– Alexandru, ce înseamnă această finală pentru tine, dar și pentru orașul Craiova, ținând cont că este prima după o pauză de 18 ani?
– E un lucru fantastic că am ajuns pînă în finală, dar suntem obligați să o și câștigăm! Un nou trofeu în vitrina clubului după 25 de ani ar însemna enorm pentru echipă, pentru jucători, pentru întreg orașul și toată Oltenia.

– Care crezi că este atuul vostru în fața celor de la Hermannstadt?
– Cred că suntem o echipă mai experimentată, am avut un sezon intens în Liga 1, cu multe partide puternice. În plus, avem o dorință specifică nouă oltenilor de a realiza lucruri importante. Un alt punct forte al nostru cred că va fi prezența numeroasă a fanilor craioveni la această finală. Toată lumea știe ce atmosferă pot face aceștia, iar avându-i alături cu siguranță vom fi mult mai motivați.

– Crezi că sunteți favoriți ținând cont că adversara voastră este o echipă care abia a obținut promovarea din Liga 2 în prima divizie?
– Ar fi o mare greșeală din partea noastră să cădem într-o astfel de capcană. Finala e un meci aparte, sunt 90 de minute, când orice jucător se motivează excepțional. Personal, voi juca acest meci ca și cum ar fi ultimul al carierei mele, cu determinare și o dorință fantastică de a intra în istorie!

– Ce ar însemna pentru tine să marchezi golul care să aducă trofeul la Craiova?
– Nu acest lucru e important, nu acesta e țelul meu, ci trebuie să-mi ajut echipa să câștige trofeul. Dacă voi marca, ar fi ceva extraordinar, dar Cupa e mai importantă decât o realizare individuală.

“Câștigarea unui trofeu ar însemna enorm, dar cred că am fi putut realiza mai multe lucruri în acest sezon. Niciodată în cariera mea nu mă voi mulțumim cu puțin!”
Alexandru Mitriță, atacant CSU Craiova