FOTO: Iosif VAJNAR/SPORT PICTURES

După ce a dominat și învins trei formații de prim eșalon, Corvinul joacă în ultimul act deși este o nou-promovată în L2!

Hunedorenii lui Florin Maxim au disputat două tururi eliminatorii înainte de faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024. Întâi au învins cu 4-1 pe Jiul Petroșani (Liga 3), apoi au trecut pe teren propriu cu 4-2, după ce au condus cu 3-0 la pauză!, de Csikszereda Miercurea Ciuc, colegă de competiție în campionat.

Corvinul a câștigat grupa ei și a bifat și prima victimă de prim eșalon, cu această ocazie. După un 2-0 cu Chindia Târgoviște, la Hunedoara a pierdut Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 0-1 cu gol marcat în minutul 57 de Manolache. Câștigarea grupei s-a consfințit printr-un categoric 6-0 în deplasare cu Progresul Pecica (L3).

Din sferturile de finală, deja băieții lui Maxim au început să scrie istorie cu litere mari! Un 4-0 de poveste cu CFR Cluj, urmat de un 3-1 cu FC Voluntari în semifinale, când, deși egalați, ardelenii au avut forța să se desprindă. Magic!

Nimic din istoricul recent nu anunța succesul!

În ediția 2020/2021 a competiției, echipa Hunedoarei a fost out încă după prima provocare. Pe atunci în L3, a pierdut în deplasare contra colegei de eșalon din Timiș, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, 1-4!

Ediția următoare, venind tot din Liga 3, Hunedoara s-a oprit în 16-imile de finală, eliminată greu, pe teren propriu, de FCSB. A fost 3-5 după prelungiri!

Pentru ca, ediția trecută, Corvinul să piardă iarăși încă din primul meci, 1-2 la CSM Deva, competitoare tot în al treilea eșalon.