FOTO: Sorin PANĂ/SPORT PICTURES

Oțelul joacă iar finala Cupei după ce în 2004 ajungea în premieră în această fază a competiției.

După un 3-1 de încălzire la FC Bacău din Liga 3, meci cu trei penalty-uri, dintre care două pentru oaspeți!, Oțelul lui Dorinel Munteanu s-a calificat în faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024.

Un program deloc ușor, dar parcurs cu brio de ambițioasa formație nou-promovată în L1: după 4-1 la SCM Zalău (L3), Oțelul a remizat acasă cu FCSB printr-un gol marcat în prelungiri, apoi în deplasare Dinamo, 3-3 la capătul unui meci în care au condus cu 3-1.

În sferturile de finală, reușita lui Lameira din reprizele de prelungiri a însemnat eliminarea Universității Craiova pe terenul ei, 0-1. Semifinalele au fost depășite după un 2-1 cu U Cluj, acasă, autogolul lui Chipciu din prelungiri împingând gălățenii spre marea finală!

Eșecuri recente la umbra finalei istorice

În ediția 2020/2021, Oțelul se afla în Liga 3 și pierdea în Cupa României cu primul adversar întâlnit, CSM Focșani, colegă de eșalon. A fost 0-1 pe teren propriu.

Sezonul următor, după 4-0 la Sporting Liești, gălățenii pierdeau în deplasare cu rivala Dacia Unirea Brăila, formație de L2 și un eșalon mai sus, 0-1 în turul II al Cupei României.

În ediția precedentă, din postura de formație L2, Oțelul Galați a ajuns în faza grupelor. Dar s-a mulțumit cu un singur punct după 0-1 pe teren propriu cu CS Mioveni, 0-0 cu FCSB și 0-2 cu Gloria Buzău.

Cea mai mare performanță a gălățenilor în Cupa României datează de acum 20 de ani când, în sezonul 2003/2004 au ajuns în finală! Pe stadionul Cotroceni din Capitală, Oțelul pierdea însă, 0-2 cu Dinamo București, goluri marcate după pauză de Vlad Munteanu și Claudiu Niculescu.