Cupa României, competiția suprizelor, competiția spectacol! Prelungiri, lovituri de departajare, cu trofeul pe masă! În Cupă se poate întâmpla orice! Toate sunt sintagme și cuvinte ce înconjoară o competiție ce se desfășoară din 1933! Cupa României a ajuns la cea de-a 78-a finală!

Mai mult ca niciodată, cele două finaliste luptă azi pentru trofeu! Fără drept de participare în Europa, lui FC Dinamo București și lui CFR Cluj le-a rămas doar satisfacția cucerii unui trofeu râvnit de toată suflarea fotbalistică română, de la echipele de la județeană și până la cele din Liga 1, căci Cupa este competiția care generează emoție din cel mai mic sat al țării și până la Arena Națională.

Ziua trofeului, a 14-a aniversare!

Cupa României are un trofeu pe măsură, iar azi acesta împlinește 14 ani! Competiția care datează din 1933 oferă câștigătoarei un trofeu nou începând din anul 2002, când Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis și președinte al Comitetului Olimpic Român, l-a donat Federației Române de Fotbal. Trofeul, o cupă care are la bază o minge de fotbal, este realizat din argint masiv și a fost creat de un bijutier din Germania, care și-a dorit să rămână anonim. Măsoară 60 de centimetri în înălțime și cântărește 12 kilograme.

De când se acordă noul trofeu, cupa a trecut prin vitrina a 6 cluburi. Este transmisibilă, astfel că, prin regulament, cu zece zile înaintea disputării unei noi finale, câștigătoarea din anul precedent trebuie să renunțe la obiectul care ajunge la noua învingătoare. Dinamo e clubul care a ținut cel mai mult noua cupă în vitrină, aproape patru ani!