Finala Cupei României, etapa județeană, a fost una cu de toate, FC Gârceni și Vitis Șuletea ajungând la loviturile de departajare, pentru desemnarea câștigătoarei.

Cele două echipe au oferit două reprize diametral opuse. În prima a strălucit Vitis Șuletea, care în cinci minute a marcat de două ori, prin Dragoș Frunză și Cosmin Mitrofan, dând impresia că va obține cel de-al doilea trofeu consecutiv.

O fost doar o simplă impresie, fiincă în partea a doua, șuleștenii au cedat inițiativa, iar echipa coordonată de fostul primar Mircia Scutelnicu a avut forța de a restabili egalitatea, prin Ciprian Petruț și Viorel Bojoagă. Deși au mai avut șansa de a înscrie, FC Gârceni a trimis meciul în prelungiri, unde ambele echipe au acuzat starea de oboseală, meciul pierzând din interes. S-a ajuns la lovituri de la 11 metri, unde portarul Gârceniului a fost mai inspirat, reușind să apere două din lovituri, echipa sa obținând victoria cu scorul de 4-1.

FC Gârceni a dat și jucătorul etapei, Mihăiță Apostu primind trofeul de cel mai bun fotbalist al finalei.

Este al patrulea trofeu câștigat de FC Gârceni, fiind echipa cea mai titrată din fotbalul vasluian. FC Gârceni a avut evoluții apreciate în fazele naționale ale competiției, reușind să ajungă până în turul III, în 2009 și 2011, fiind eliminată de Ceahlăul II Piatra Neamț și Oțelul II Galați, și în turul II în anul 2013, eliminată de Petrotub Roman.