INTERVIU. Eroul din semifinale al CFR-ului prin marcarea ambelor goluri din returul cu ASA are în față o partidă foarte specială.

Atacantul care a calificat gruparea clujeană în ultimul act al Cupei speră să dedice victoria nepotului său aflat într-un moment dificile al vieţii din cauza unor probleme medicale.

– Este a doua finală pentru tine sub culorile CFR-ului, la şase ani după succesul contra Vasluiului. Cum te simţi în postura de a putea câştiga trofeul din nou, după atâţia ani?
– Am avut o perioadă nefastă în ultimii ani şi acum am revenit pe linia de plutire din punct de vedere profesional, aşa că îmi doresc din tot sufletul acest trofeu. Am făcut o alegere bună când am ales să vin la Cluj şi vreau să îmi adaug în palmares a doua Cupă a României.

– Ai calificat-o anul acesta pe CFR în finală, ai dus-o pe Gaz Metan în semifinale în 2011, pe CFR în optimi în 2010 şi ai marcat la lovituri de departajare în 2009, când ai câştigat trofeul. Golurile tale au fost de fiecare dată decisive în Cupă, vei repeta isprava şi în finală?
– Un meci nu se câştigă de unul singur, fără ajutorul colegilor nu se poate. Mă bucur foarte mult când înscriu şi îmi doresc acest lucru pentru finala cu Dinamo. Acest trofeu va fi unul special pentru mine, vreau să îl dedic băiatului meu care e în Ceruri şi nepotului meu care este destul de bolnav. Sper ca el să treacă peste acest moment dificil cu bine.

“Mircea Rednic este cel mai periculos adversar”

– Care a fost cel mai frumos gol al tău din Cupă?
– Aş zice că al doilea de la Târgu Mureş, în această ediție. Dar, sincer să fiu, cel mai frumos este să intre mingea în poartă. De fiecare dată! Nu contează cum: cu umărul, cu şoldul, cu o lovitură de cap, cu latul. Doar să ştiu că a trecut linia porţii şi că mi-am ajutat echipa să câştige.

– Cum vezi finala de azi? Meci cu goluri multe sau apărări ermetice?
– Va câştiga echipa mai în formă, dar nu cred că vom avea goluri multe. Mă mulţumesc şi cu unul singur, cât timp va fi al meu şi ne va aduce trofeul

– Care este cel mai periculos adversar din tabăra celor de la Dinamo?
– Au o echipă foarte bună, închegată, cu mulţi tineri talentaţi. Însă din punctul meu de vedere, cel mai periculos om al lor este antrenorul. Domnul Rednic a demonstrat foarte multe în acest sezon, a reuşit să încropească o echipă impresionantă şi imprevizibilă, fără a avea vedete de top la dispoziţie.