Cei doi fotbaliști reprezentativi ai celor două finaliste ale Cupei României, Astra și Viitorul, au acordat un interviu în programul de meci care va fi distribuit gratuit spectatorilor prezenți pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Denis Alibec: „Atuul nostru e experiența”

– Denis, care sunt așteptările tale înaintea finalei de Cupă contra celor de la Viitorul?
– Avem valoare să ne impunem. Mizez pe experiența noastră și pe dorința de a încheia anul competițional cu un trofeu în palmares. Ar
fi ceva extraordinar pentru noi ca echipă! Trebuie să nu ne gândim la ultimele meciuri directe și să fim pozitivi înaintea unui asemenea duel.

– Ce ar însemna pentru Astra o nouă participare în cupele europene?
– De când am venit la Astra, echipa a avut mereu capacitatea să joace foarte bine în meciurile decisive. Ar fi foarte important pentru noi să evoluăm în Europa, acest lucuru ar însemna prestigiu pentru noi, dar și bani pentru club, am putea practic să ne finanțăm singuri.

– Sunt meciurile împotriva antrenorului Gheorghe Hagi unele speciale pentru tine?
– Întotdeauna. Și mereu mă gândesc să am evoluții cât mai bune pentru că vreau să demonstrez că sunt bun. Domnul Hagi a avut
mereu cuvinte frumoase despre mine, iar acest lucru m-a motivat, mai ales în momentele grele ale carierei.

Ianis Hagi: „Am muncit mult, vrem trofeul”

– Ianis, ce înseamnă pentru Viitorul să fie la doar un pas de cucerirerea trofeului?
– Cu toții suntem foarte fericiți că ne-am calificat în ultimul act al Cupei României. Vrem trofeul, a fost unul dintre obiectivele noastre. Cred că am arătat că avem valoare, dar nu vrem să ne oprim aici. A juca o finală nu înseamnă nimic în comparație cu bucuria de a cuceri trofeul.

– Visezi momentul în care vei ridica trofeul?
– Îmi doresc mult acest lucru. Ar încununa un sezon dificil, dar ar fi o recompensă extraordinară să cucerim Cupa României. Suntem foarte fericiți că jucăm prima noastră finală și suntem motivați să o și câștigăm.

– Cum vezi duelul cu Astra?
– Va fi un meci total diferit față de cele din campionat. E o partidă decisivă, care se dispută cu trofeul pe masă. Vom juca fotbalul nostru, vom da totul ca să câștigăm, nu simțim presiunea. Știm pentru ce am muncit și ce avem de făcut.

– Te întorci la Ploiești, acolo unde ai sărbătorit calificarea la EURO 2019 cu naționala U21.
– Așa este! Una dintre cele mai frumoase amintiri din cariera mea de până acum este acea seară de octombrie de pe stadionul “Ilie Oană”. Îmi doresc mult să mai adaug una la fel de plăcută, să plec și sâmbătă seara de la stadion la fel de fericit precum am fost atunci.