Craiova n-a avut nicio emoție în fața formației din Liga 2, s-a impus cu 3-0, iar la Giurgiu, gazdele au câștigat la limită cu Dinamo, 1-0.

Oltenii au controlat meciul încă din startul partidei, dar șutul lui Bancu a fost parat de Bodea. Golul a venit repede, în minutul 9, când Bic a înscris după un corner executat de Nistor. Vătăjelu, Bancu, din nou, și Cîmpanu ratat șansa de a dubla avantajul craiovenilor. Viitorul Pandurii Târgu Jiu și-a creat prima ocazie în minutul 36, dar Dragu a șutat alături după o combinație cu Paraschiv.

La reluare, Ouzounidis i-a trimis pe teren pe Camara și Tudorie, iar mutarea s-a dovedit inspirată. Primul a centrat, iar al doilea a marcat. Era minutul 47. A urmat o perioadă în care Craiova s-a mulțumit să facă un joc de posesie, dar cu 5 minute înainte de final oltenii au mai punctat o dată, iar inspirația lui Ouzounidis s-a văzut din nou. Fedele a înscris cu un șut pe jos de la 16 metri la 15 minute după ce fusese trimis pe teren.

Tabela nu s-a mai schimbat până la final, dar Craiova e favorită la calificarea în finală.

Universitatea Craiova – Viitorul Pandurii Tg. Jiu 3-0
Au marcat: Bic (9), Tudorie (47), Fedele (85)
Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Bălașa, Bancu – Nistor (Fedele, 70), Bic, Cicâldău (Căpățână, 89) – Cîmpanu (Vlădoiu, 89), Koljic (Tudorie, 46), Baiaram (Camara, 46). Antrenor: Marinos Ouzounidis.
Viitorul Pandurii Tg. Jiu: Bodea – Buleică (Ciul, 56), Băican, Misaras, Dragu – Mitrică (Buturcă, 81), Țegle (Buia, 81), Cioiu, Prejmerean (Chiorean, 56), Paraschiv (Bădăuță, 56) – Gîrbiță. Antrenor: Cristian Lupuț.

FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

În cealaltă semifinală, disputată marți între Astra și Dinamo, scorul final a fost stabilit încă din minutul 4, atunci când atacantul Krpić l-a surprins cu un șut puternic pe colțul scurt pe goalkeeperul dinamovist, Kongshavn.

A urmat o cursă de urmărire pentru oaspeți, ale căror șanse de a egala au apărut în urma a două lovituri libere. Anton (45+1) a fost blocat de Lazar, iar apoi, în partea secundă, Sorescu a țintit bara din stânga (60).

Astra putea să profite pe final de spațiile tot mai mari lăsate în defensivă de dinamoviști, însă scorul a rămas neschimbat. Urmează, peste o lună, returul!

Astra – Dinamo 1-0
A marcat:
Krpić (4)
Astra: Lazar – Raspopović (Golcalves, 46), Găman, Graovac, Lamanje – Boé-Kane, Čanađija – Stahl (Merloi, 63), V. Gheorghe, Riza (Balaure, 9) (David Bruno, 74) – Krpić (Montini, 74). Antrenor: Eugen Neagoe.
Dinamo: Kongshavn – Sorescu, Bejan, Albentosa, Grigore – Gol, Răuță, Anton, Achim (Blejdea, 46) – Mihaiu (Nepomuceno, 72), Nemec. Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

Joi, 15 aprilie, de la ora 19:00, este programată și Supercupa României, între campioana CFR Cluj și câștigătoarea ediției trecute a Cupei, FCSB. Partida va avea loc la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”.