După ce FC Viitorul și-a asigurat marți prezența în semifinalele competiției, miercuri, 27 februarie, Astra Giurgiu și CFR Cluj au obținut și ele biletele pentru penultima fază a competiției. 

În primul meci al zilei, Astra Giurgiu a trecut de Dunărea Călărași. Giurgiuvenii au început bine meciul și în minutul 7 aveau deja un avans de două goluri pe tabelă, după o “dublă” a lui Hambo. Echipa lui Dan Alexa nu a putut reveni, reușind doar să reducă din handicap în ultimul minut regulamentar de joc. Partida s-a disputat la Giurgiu, deși formația din Călărași a fost gazda acestui meci.

“Din păcate, am făcut greșeli nepermise. E foarte greu, când joci cu Astra, să începi de la 0-2, am încercat să presăm, am avut situațiile noastre, dar din păcate am intrat prea târziu în joc”, a spus Dan Alexa la finalul partidei.

La Sfântu Gheorghe, gazdele nu au reușit să se califice mai departe în fața campioanei en-titre și deținătoarea Supercupei. Valentin Costache a marcat unicul gol al meciului în minutul 60 și i-a trimis pe clujeni în semifinalele Cupei României.

Ultima semifinalistă se va decide joi, 28 februarie, de la ora 20:00, când e programat meciul dintre surpriza acestei ediții, AFK Csikszereda, și deținătoarea trofeului, U Craiova 1948 CS.

Sferturile de finală ale Cupei României, ediția 2018-2019

Marți, 26 februarie
AFC Hermannstadt – FC Viitorul 2-3
Au marcat: Achim (65 autogol), Tsoumou (71) / Achim (6 pen.), Rivaldinho (41), Eric (78)
*Partida s-a disputat la Pitești.

Miercuri, 27 februarie
Dunărea Călărași – Astra Giurgiu 1-2
Au marcat: Val. Munteanu (90) / Hambo (4, 7)
*Partida s-a disputat la Giurgiu.
Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CFR Cluj 0-1
A marcat: V. Costache (60)

Joi, 28 februarie
AFK Csikszereda – U Craiova 1948 CS, ora 20:00, în direct la Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Semifinalele Cupei României, ediția 2018-2019, vor avea loc pe 2-4 aprilie (tur), respectiv 23-25 aprilie (retur), în timp ce finala este programată în data de 2 iunie.