B. Moga in meciul de fotbal dintre Viitorul Pandurii Targu Jiu si Universitatea Craiova, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, miercuri 12 mai 2021. © FOTO:Andi Popesu/SPORT PICTURES

Universitatea Craiova a reușit calificarea în ultimul act al competiției, după ce a trecut de Viitorul Pandurii cu scorul de 5-2 la general și se va duela cu Astra Giurgiu pentru trofeul Cupei României.

Cu un avantaj de trei goluri obținut în prima manșă, Universitatea Craiova a pornit ca favorită în meciul de la Tg. Jiu. Elevii lui Ouzounidis s-au văzut însă conduși din minutul 17, când Buia a profitat de o gafă a lui Acka. Craiova a egalat imediat prin golul înscris de Ofosu, dar oaspeții au reușit din nou să treacă în avantaj prin Paraschiv. Tudorie a făcut 2-2, scor cu care s-a intrat la pauză. După patru goluri înscrise în prima repriză, în partea secundă echipele n-au reușit să-și creeze mari ocazii și tabela a rămas nemodificată până la finalul meciului.

Pentru Universitatea Craiova va fi a doua finală în ultimii trei ani. În ediția 2018-2019 a reușit să câștige trofeul Cupei României, după o finală cu Hermannstadt, câștigată cu 2-0.

Miercuri, 12 mai
Viitorul Pandurii – Universitatea Craiova 2-2 (0-3 în tur)

Au marcat: Buia (17), Paraschiv (28) / Ofosu (19), Tudorie (36)

Viitorul Tg. Jiu: Moga – Buleică (Ciul, 78), Băican (Misăraș, 81), Copaci, Dragu – Prejmerean, Țegle (Cioiu, 78) – Mitrică (Vulpe, 87), Buia, Gîrbiță, Paraschiv (Bădăuță, 78)
Rezerve: Bodea, Ciul, Misăraș, Buturucă, Vulpe, Chelariu, Cioiu, Bădăuță, Costea
Antrenor: Cristian Lupuț

Universitatea Craiova: Piglacelli – Căpățînă, Bălașa, Acka, Mitran – Fedele, Bic, Screciu (Mateiu, 71) – Ofosu (Constantin, 70), Tudorie (Mamut, 58), Camara (Cîmpanu, 71)
Rezerve: Popescu, M. Constantin, V. Constantin, Mateiu, Nistor, Baiaram, Ivan, Cîmpanu, Mamut
Antrenor: Marinos Ouzounidis

Finala Cupei României, ediția 2020-2021, este programată pe 22 mai, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.