Foto: Gheorghe Flușter/SPORT PICTURES

În prima manșă a primei semifinale din Cupa României, ediția 2021/22, partidă transmisă în direct de Digi Sport, Orange Sport și Look TV, gazdele s-au impus cu 2-0.

Se împlinesc în această vară 5 ani de la cea mai mare performanță din istoria clubului FC Voluntari, câștigarea trofeului Cupa României! Ilfovenii, înființați în 2010, au câștigat în 2017 ultimul act al competiției la penalty-uri, în fața Astrei Giurgiu.

Iar acum, după 5 ani de la performanța-reper, sunt gata să scrie altă pagină de istorie! Asta pentru că, în prima manșă a semifinalei Cupei din această ediție, s-au impus cu 2-0 pe teren propriu în fața celor de la FC Argeș.

Ambele formații de play-off în Liga 1, dar având Cupa României drept singurul obiectiv realist pe acest final de sezon.

2-0 pentru Voluntari, doar o surpriză salvează Argeșul

FC Voluntari nu câștigase nici măcar o dată în ultimele 6 dueluri din campionat cu Argeșul! Mai mult decât atât, obținuse o singură remiză și marcase un singur gol în aceste confruntări! Cu toate acestea, forma recentă extraordinară a trupei lui Liviu Ciobotariu s-a dovedit și constantă.

Formația-relevație a sezonului de Liga 1 a dominat clar întreaga primă repriză și a deschis meritat scorul destul de repede, prin Rață (18), pentru ca Armaș, conaționalul său, să mărească avantajul în minutul 29. Reluare cu capul, din plonjon, după un corner. Executat de Rață!

Dubla celor doi internaționali moldoveni a stabilit scorul după 45 de minute, la capătul cărora raportul șuturilor pe poartă era 5-0 iar al cornerelor, 6-1 pentru gazde!

Repriza secundă a fost mai echilibrată, dar ilfovenii au știut să își conserve perfect avantajul. Nivelul a scăzut mai ales din cauza condițiilor atmosferice, ploaia torențială transformând calitatea gazonului. Gazdele s-au adaptat eficient și au profitat, păstrând scorul 2-0 până la final.

Mâine, ora 19:30, se joacă Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Craiova, turul celeilalte semifinale!

Returul se va disputa în perioada 10-12 mai. Toate partidele sunt live pe Digi Sport, Orange Sport și Look TV.