Foto: Sport Pictures

Săptămâna aceasta sunt programate partidele din manșa secundă a semifinalelor Cupei României, ediția 2019-2020.

În fiecare dintre cele două dueluri există o favorită în urma rezultatelor din turul disputat la finalul lunii iunie.

Miercuri, 8 iulie, ora 20:00

FCSB – Dinamo

Roș-albaștrii au un mare avantaj în disputa decisivă, având trei reușite în deplasare, fără să fi primit gol. Adi Popa, care între timp s-a despărțit de FCSB, Darius Olaru și tânărul Cristian Dumitru au adus victoria trupei pregătite de Bogdan Vintilă pe terenul rivalei din Ștefan cel Mare.

FCSB are șansa de a juca o nouă finală după cea câștigată în 2015 în fața Universității Cluj. De partea cealaltă, în cazul unei reveniri spectaculoase, Dinamo ar disputa din nou finala după o pauză de patru ani. Atunci, ”câinii” au pierdut trofeul în fața lui CFR Cluj.

Joi, 9 iulie, ora 20:00

CSM Politehnica Iași – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Cele două echipe se întâlnesc pentru a treia oară în ultimele 3 săptămâni! Mai întâi, în turul semifinalei Cupei, la Sfântu Gheorghe, Sepsi s-a impus clar, scor 5-1, după ce oaspeții reușiseră să deschidă scorul prin Andrei Cristea. Golurile lui Sepsi au fost înscrise de Achahbar (2), L. Fülöp, Carnat și Karanovic.

La finalul săptămânii trecute, duelul din Liga 1, disputat la Iași, a fost câștigat de Politehnica. A fost 3-1 pentru moldoveni, succes important în lupta pentru evitarea retrogradării.

Cu toate că duelul de joi pare o simplă formalitate pentru Sepsi, datorită succesului din tur, miza poate produce surprize. Sepsi ar juca prima finală de la înființarea clubului, în 2011, performanță pe care și-o dorește și Poli Iași, aflată la a cincea încercare din istorie de a depăși faza semifinalelor.

Finala Cupei României, ediția 2019-2020, se va disputa în data de 22 iulie 2020.

CONCURS! Cupa vine la tine! Gloriile fotbalului aduc trofeul la tine acasă!

E momentul tău, SUPORTERUL care a fost pe stadioane la marile finale, privind trofeul din depărtare, cu pasiunea lui inegalabilă, dar fără să îl atingă vreodată. SUPORTERUL care visează la prima finală din viață! CUPA VINE LA TINE!

În perioada 6-10 iulie 2020, scrie-ne AICI povestea ta legată de Cupa României, cea mai frumoasă amintire, cum ai trăit din tribune sau de acasă, alături de cei dragi, un episod emoționant din povestea competiției sau cât de mult ți-ai fi dorit să fii pe stadion la finala din acest an.

Echipa FRF împreună cu sponsorii Cupei României vor alege cele mai impresionante povești și vom contacta autorii lor începând din 10 iulie. Apoi, un ambasador din rândul gloriilor pe care le admiri îți va aduce Cupa acasă și îți va dărui mingea finalei din acest an!

→ Înscrie-te în CONCURS aici!