FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

După prima etapă a fazei grupelor din ediția actuală, 2023/2024, Cupa României Betano oferă primele concluzii comparative cu sezonul anterior, primul desfășurat în formatul inovativ implementat de FRF.

S-au jucat primele partide din faza grupelor în Cupa României Betano 2023/2024 în final de septembrie, iar desfășurările din cele 4 grupe ale competiției au oferit fanilor de pe stadioane și celor din fața ecranelor (toate partidele au fost transmise LIVE de deținătorii de drepturi și FRF.TV) un spectacol special.

De la 25 la 35 de goluri

În cele 12 meciuri disputate până acum în grupe, s-au marcat nu mai puțin de 35 de goluri. Așadar, o medie aproape 3 goluri înscrise per partidă, mai exact 2,91! Toate premisele pentru show în teren și bucurie în tribune.

În prima etapă din aceeași fază a competiției în ediția anterioară, 2022/2023, s-au înscris doar 25 de goluri. O medie cu puțin peste 2 goluri per partidă.

Nicio remiză albă față de sezonul precedent

Creșterea semnificativă a randamentului ofensiv concretizat pe tabelă se justifică, în raport comparativ pentru cele două ediții consecutive de Cupa României Betano, inclusiv prin faptul că sezonul trecut am avut în prima etapă a grupelor două rezultate de 0-0. S-au înregistrat între Dinamo București și FCU Craiova 1948, dar și între Minaur Baia Mare și FC Argeș.

În acest sezon, prima rundă nu a adus nici măcar o remiză albă! Scorul etapei s-a înregistrat la Zalău, între CSM și Oțelul Galați, 1-4, în vreme ce Dinamo și FCU Craiova 1948 s-au reîntâlnit, dar acum a fost 1-1.

  • 11 localități au trăit fotbalul-spectacol din Cupa României în prima etapă din faza grupelor: Pecica, Hunedoara, Sibiu, București, Alexandria, Zalău, Botoșani, Oradea, Voluntari, Tunari, Buzău