Marţi, 10 septembrie 2019 şi miercuri, 11 septembrie 2019, cu începere de la ora 16:30, vor avea loc meciurile celui de-al patrulea tur al fazei naţionale a Cupei României.
În conformitate cu formatul aprobat în şedinţa Comitetului de Urgenţă din 16 iulie 2019, în această etapă au intrat în competiţie cele 27 de câştigătoare ale fazei a treia şi 9 echipe din actuala ediţie a competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor, urmând a se disputa un total de 18 de meciuri, într-o singură manşă, eliminatorie.
Conform articolului 30, punctul 9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.
Iată programul partidelor din această fază a competiţiei:
CSC Sânmartin – AS FC Universitatea Cluj
CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca – ACS Fotbal Comuna Recea
ACS Industria Galda – CSM Avântul Reghin
ACS Crişul Chişineu Criş – AFC UTA Arad
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – AFC Ripensia Timișoara
CSM Reșița – ACS ASU Politehnica Timișoara
ACS Vediţa Coloneşti M.S. – U Craiova 1948 SA
ACS Flacăra Horezu – ACS Campionii FC Argeș
CSM Flacăra Moreni – CS Mioveni
ACS Olimpic Cetate Râşnov – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
CS Sportul Snagov SA – FC Petrolul Ploiești
CS Tunari – SC FC Metaloglobus București
CSA Steaua Bucureşti – CS Concordia Chiajna
Fotbal Club Rapid – AFC Dunărea 2005 Călărași
SC Popeşti-Leordeni – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele
CS Făurei – FC Farul Constanța 1920
AFC Metalul Buzău – CSM Focşani 2007
ACS Foresta Suceava – CS Aerostar Bacău
Până în faza 16-imilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj şi delegat de joc care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj şi delegat de joc în întregime, echipa oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.
Federația Română de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, va delega arbitri pentru fiecare joc. În faza a treia a Cupei României, pentru echipele organizatoare de nivel judeţean, baremurile de arbitraj sunt în cuantum de 940 RON, valoare netă, după cum urmează:
- Arbitru: 340 RON
- Arbitru asistent (1 și 2): câte 300 RON.
Totodată, se va achita barem pentru delegat de joc al cărui cuantum net este de 300 RON.
Pentru echipele organizatoare care vor participa în actuala ediţie a competiţiei Liga 3, baremurile de arbitraj sunt în cuantum de 1.996 RON, valoare netă, după cum urmează:
- Arbitru: 764 RON
- Arbitru asistent (1 și 2): câte 601 RON
Totodată, se va achita barem pentru delegat de joc al cărui cuantum net este de 500 RON.
Pentru echipele organizatoare care vor participa în actuala ediţie a competiţiei Liga 2, baremurile de arbitraj sunt în cuantum de 4.660 RON, valoare netă, după cum urmează:
- Arbitru: 1.630 RON
- Arbitru asistent (1 și 2): câte 1.330 RON
- Al patrulea oficial: 370 RON
Totodată, se va achita barem pentru delegat de joc al cărui cuantum net este de 1.250 RON.
Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.
În conformitate articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.
În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.
În conformitate cu prevederile articolului 7, alineat c din RSTJF, jucătorii vor trebui să aibă aplicată pe carnetul de legitimare viza medicală acordată de unitatea medico-sportivă competentă.
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.