Miercuri, 6 martie, la Casa Fotbalului s-au stabilit meciurile care vor stabili finalistele Cupei României, ediția 2018-2019.
La tragerea la sorți, în urnă s-au regăsit patru echipe din Liga 1, toate urmând a evolua în play-off-ul competiției.
Duelurile din semifinale vor fi:
CFR 1907 Cluj – AFC Astra
U Craiova 1948 Club Sportiv – FC Viitorul
Jocurile vor avea loc în perioada 2-4 aprilie, turul, respectiv 23-25 aprilie, returul.
La jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile art.30.9 din ROAF.
Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.
În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.
În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile din Cupa României, se aplică următoarea regulă: ”dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă”
Echipele din Liga I, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate ca pe pe tot parcursul competiției să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani stabilite de art. 45 din ROAF.