Foto: Sport Pictures

Returul celei de-a doua semifinale a Cupei României, disputată joi seara în Copou, a confirmat și cea de-a două echipă care va lupta pentru trofeu: Sepsi – FCSB va fi finala din acest an, pe 22 iulie, la Ploiești.

După calificarea lui FCSB în ultimul act, cu o dublă victorie în fața lui Dinamo, 3-0 și 1-0, a venit rândul lui Sepsi să repete performanța în cealaltă semifinală.

Având un avans uriaș încă din tur, când a învins cu 5-1, formația din Sfântu Gheorghe a reușit să se impună și în manșa secundă, la Iași, cu Politehnica. În final a fost 3-0, golurile fiind reușite de Istvan Fulop, în prima repriză, și de Anass Achahbar și Karanovic, în partea a doua.

Va fi prima finală și cea mai importantă performanță de până acum a lui Sepsi, club înființat în 2011.

Poli Iași – Sepsi 0-3, 1-8 la general
Au marcat: I. Fulop (20), Achahbar (50), Karanovic (86)

Poli Iași: Axinte – Onea, Bourama, Klimavicius (Mihalache, 60), F. Cristea – Popadiuc (Horșia, 68), Assulin (Platini, 46), Longher (Passaglia, 60), Chacana (Agape, 61) – Zaharia, Omoh. Antrenor: Mircea Rednic

Sepsi: Fejer – Dimitrov, Celea, Tincu, Csiszer (Fl. Ștefan, 69) – Kovacs, Vașvari (Deaconu, 46), Carnat, I. Fulop (Achahbar, 46) – Diaz (Karanovic, 32), L. Fulop (M. Ștefănescu, 68). Antrenor: Leo Grozavu

În partida de miercuri, FCSB – Dinamo 1-0 (Ad. Petre 2).

Rezultatele urmează să fie omologate.

CONCURS! Cupa vine la tine! Gloriile fotbalului aduc trofeul la tine acasă!

E momentul tău, SUPORTERUL care a fost pe stadioane la marile finale, privind trofeul din depărtare, cu pasiunea lui inegalabilă, dar fără să îl atingă vreodată. SUPORTERUL care visează la prima finală din viață! CUPA VINE LA TINE!

Până pe 10 iulie 2020, scrie-ne AICI povestea ta legată de Cupa României, cea mai frumoasă amintire, cum ai trăit din tribune sau de acasă, alături de cei dragi, un episod emoționant din povestea competiției sau cât de mult ți-ai fi dorit să fii pe stadion la finala din acest an.

Echipa FRF împreună cu sponsorii Cupei României vor alege cele mai impresionante povești și vom contacta autorii lor începând din 10 iulie. Apoi, un ambasador din rândul gloriilor pe care le admiri îți va aduce Cupa acasă și îți va dărui mingea finalei din acest an!

→ Înscrie-te în CONCURS aici!