Iată şi programul meciurilor din turul al patrulea al fazei naţionale a Cupei României:
3 octombrie 2017, ora 14:30
CS Aerostar Bacău – ACS Foresta Suceava
CSM Focşani 2007 – CS Ştiinţa Miroslava
AS FC Agricola Borcea – ACS Petrolul 52
AFC Unirea 04 Slobozia – AFC Dunărea 2005 Călăraşi
AFCM Alexandria – ACS FC Academica Clinceni
ACSO Filiaşi – Fotbal Club Argeş
CSM Şcolar Reşiţa – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu
AS FC Universitatea Cluj – FC Olimpia 2010 Satu Mare
CS Sănătatea Servicii Publice Cluj – CS Luceafărul Oradea
4 octombrie 2017, ora 14:30
CS Sporting Lieşti – ACS Dacia Unirea Brăila
FC Metaloglobus Bucureşti – CS Sportul Snagov
CS Baloteşti – CS Afumaţi
AFC Hărman – AFC Chindia Târgovişte
ACS Şirineasa – CS Mioveni
AS Voinţa Biled – ASU Poli Timişoara
CS Şoimii Lipova / CS Naţional Sebiş* – AFC UTA Arad
ACS Performanţa Ighiu – ASA 2013 Târgu Mureş
ACS Industria Galda – AFC Hermannstadt
*Pe rolul Comisiei de Disciplină şi Etică există o contestaţie în ceea ce priveşte meciul din turul al treilea al Cupei României, faza naţională
Conform articolului 30, punctul 9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.
Până în faza 16-imilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj în întregime, echipa oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.
Pentru faza a patra a Cupei României, în meciurile în care echipa gazdă este câştigătoare a fazei judeţene a Cupei României baremurile de arbitraj sunt nete, în cuantum de 940 RON, după cum urmează:
– Arbitru: 340 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): câte 300 RON
În meciurile în care echipa gazdă evoluează în Liga 3, cu excepţia câştigătoarelor fazei judeţene a Cupei României, baremurile de arbitraj sunt nete, în cuantum de 1.996 RON, după cum urmează:
– Arbitru: 764 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): câte 601 RON
În meciurile în care echipa gazdă evoluează în Liga 2, baremurile de arbitraj sunt nete, în cuantum de 4.660 RON, după cum urmează:
– Arbitru: 1.630 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): câte 1.330 RON
– Al patrulea arbitru: 370 RON
Pentru faza a patra a Cupei României, se vor achita baremuri de observare, al căror cuantum net este:
– pentru un club câştigător al fazei judeţene: 600 RON (observator de joc 300 RON şi observator de arbitri 300 RON)
– pentru un club care evoluează în Liga 3, cu excepţia câştigătoarelor fazei judeţene a Cupei României: 1.000 RON (observator de joc 500 RON şi observator de arbitri 500 RON)
– pentru un club evoluează în Liga 2: 2.500 RON (observator de joc 1.250 RON şi observator de arbitri 1.250 RON)
Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.
În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.
Echipele din Liga I, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiţiile privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art. 45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competiţională), astfel:
– Echipele din Liga I sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
– Echipele de Liga 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională.
În situația în care cluburile de Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă de Liga a 3-a joacă cu una de Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minin de jucători prevăzut pentru cluburile de Liga a 2-a).
– Prin excepție de la situațiile de mai sus prevăzute, în cazul în care una din echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipele participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.
În privinţa numărului maxim de jucători extracomunitari folosiţi în jocurile din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.
În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină a FRF.
Asociațiile județene de fotbal, respectiv Asociația Municipală de Fotbal București, sunt obligate să comunice prin fax la FRF – Direcția Competiții (021/302.91.93) rezultatele jocurilor din faza a IV-a, în termen de 24 ore de la terminarea meciurilor.