Casa Fotbalului găzduiește vineri, 28 septembrie, de la ora 11:00, tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2018-2019.

Cele 16 echipe calificare în această fază a competiției sunt: FC Voluntari, AFK Csikszereda, U Craiova 1948 Club Sportiv, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Dinamo, CSM Politehnica Iași, CS Mioveni, Dunărea Călărași, FC Universitatea Cluj, AFC Hermannstadt, FC Viitorul și CFR Cluj, AFC Astra, Gaz Metan Mediaș, Turris-Oltul Turnu Măgurele și FCSB.

Optimile de finală ale Cupei României, ediția 2018-2019, se vor disputa în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2018.

REZULTATE CUPA ROMÂNIEI

Marți, 25 septembrie 2018

• FC Voluntari – FC Botoșani 2-1 (Belhameur ’38, Tudorie ’41 / Chitoşcă ’46)
• AFK Csikszereda – ACS Energeticianul 2-1 (Mitra ’31, Magyari ’73 / Vl. Rusu ’71 – penalty)
• Sportul Snagov – U Craiova 1948 Club Sportiv 0-2 (Gardoș ’36, Markovic ’74)
• ASU Politehnica Timișoara – Sepsi OSK 1-1, 2-4 la lovituri de departajare
• Dacia Unirea Brăila – Dinamo 1-3 (Maxim ’21 / R. Grigore ‘6, Nistor ‘8, ’71)

Miercuri, 26 septembrie 2018

• UTA Arad – CSM Politehnica Iași 2-2, 3-4 la lovituri de departajare
• Sporting Liești – CS Mioveni 0-3 (A. Neagu 39′, V. Balint 62′ – penalty, I. Rădescu 89′)
• CSM Slatina – Dunărea Călărași 0-2 (V. Alexandru 7′, Dobrosavlevici 29′)
• Progresul 1944 Spartac – FC Universitatea Cluj 0-1 (G. Giurgiu 34′)
• Academica Clinceni – AFC Hermannstadt 0-2 (Tsoumou 53′, P. Petrescu 66′)
• Concordia Chiajna – FC Viitorul 0-3 (M. Leca 65′ (autogol) / V. Ghiță 14′, A. Ciobanu 90+3′)
• Chindia Târgoviște – CFR 1907 Cluj 0-1 (Tambe 33′)

Joi, 27 septembrie 2018

• Luceafărul Oradea – AFC Astra 1-5 (V. Pop ’79 / Begue ’64, Zoua ’66, V. Gheorghe ’70, ’81, ’90)
• Bucovina Rădăuți – Gaz Metan Mediaș 1-1, 6-7 la lovituri de departajare
 Fotbal Club Rapid – Turris-Oltul Turnu Măgurele 0-2 (Dragu ’75, Mihai ’90)
• Unirea 1924 Alba Iulia – FCSB 0-1 (Rusescu ’85)

*Rezultatele urmează să fie omologate.

PROCEDURA TRAGERII LA SORȚI A JOCURILOR DIN OPTIMILE DE FINALĂ ALE CUPEI ROMÂNIEI, SEZON 2018 – 2019

În conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), la faza optimilor de finală participă toate echipele calificate din faza şaisprezecimilor. Jocurile din cadrul optimilor se stabilesc prin tragere la sorți, conform regulamentului, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A:

 1. SC FC FCSB SA
 2. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA
 3. AFC ASTRA
 4. CS GAZ METAN MEDIAŞ
 5. FC VIITORUL SA
 6. SC DINAMO 1948 SA
 7. SC FC VOLUNTARI SA
 8. CSM POLITEHNICA IAŞI
 9. AFC HERMANNSTADT
 10. CS MIOVENI
 11. AS FC UNIVERSITATEA CLUJ
 12. FC CFR 1907 CLUJ SA

URNA B:

 1. ACS SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE
 2. AFC DUNĂREA 2005 CĂLĂRAŞI
 3. AFC TURRIS-OLTUL TURNU MĂGURELE
 4. AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (4 jocuri) şi, în continuare, cele 8 echipe rămase în urna A se grupează între ele (4 jocuri). Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalatiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întalnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate si cu acordul celeilalte echipejocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:

 1. a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
 2. b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie, conform ROAF, cu începere de la ora 14:30 (octombrie), respectiv 13:30 (noiembrie), cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.