Meciul programat inițial miercuri seara, de la ora 18:30, a început joi, 1 martie, la ora 14:00. La ora de start, brigada de arbitri condusă de ”centralul” Cătălin Popa a constatat că partida nu se putea disputa din cauză că anumite zone din suprafața de joc puteau pune în pericol integritatea jucătorilor, concluzie la care a ajuns și după o oră, așa cum prevede regulamentul.

Sibienii au început foarte bine partida și au condus cu 2-0 la pauză, după golurile reușite de Bogdan Rusu și Ștefan Blănaru. În repriza secundă, gazdele au mai înscris o dată prin același Rusu, iar la finalul meciului tabela a arătat 3-0 pentru echipa din eșalonul secund!

În primul meci din această fază a competiției, Gaz Metan Mediaș a reușit să se califice în semifinale. Într-o partidă disputată la Mediaș, marți seara, medieșenii s-au impus cu 1-0 în fața Astrei, locul 4 la finalul sezonului regular în Liga 1.

Diferența de 28 de puncte din campionat nu a contat în jocul de Cupa României în care singurul gol al meciului a fost înscris de Rondon, în minutul 28. Același Rondon a ratat și o lovitură de la 11 metri în minutul 79.

Partidele CS U Craiova – Dinamo București și FC Botoșani – CSM Politehnica Iași  au fost amânate din cauza condițiilor meteorologice și se vor disputa pe 6 martie de la ora 17:00, respectiv 13 martie, ora 17:30.

*Rezultatele celor două partide disputate urmează să fie omologate

Programul Cupei României

► Semifinale (tur): 18 aprilie 2018

► Semifinale (retur): 9 mai 2018

► Finala: 27 mai 2018