După ce a ratat locul 1 în campionatul Ligii a IV-a, Şoimul Băiţa s-a revanşat în faţa suporterilor, reuşind să păstreze trofeul Cupa României pentru încă un an, după ce a trecut de Inter Petrila, în urma executării penalty-urilor. Trupa antrenată de Ciprian Pepenar triumfă astfel pentru al doilea an consecutiv în Cupa României, faza judeţeană, iar de la vară va lua din nou startul în ediţia naţională, unde anul trecut a ajuns până în turul III.

Cîrdei, înger şi demon

Disputată pe stadionul "Benone Popa” din Ilia, finala Cupei României, faza judeţeană Hunedoara s-a disputat în faţa a 300 de spectatori, atât Şoimul Băiţa cât şi Inter Petrila venind cu galerie proprie. Şoimul a deschis scorul în minutul 2, prin Cîrdei (foto jos, în albastru) dar trupa din Valea Jiului a egalat în minutul 11, graţie lui Dolha. Scorul reprizei a fost 2-1, acelaşi Cîrdei realizând „dubla” în minutul 24. În partea secundă, Petrila a forţat mai mult şi a reuşit din nou egalarea, prin căpitanul Câmpean, în minutul 74. Până la final nu s-a mai înscris şi astfel s-a intrat în prelungiri care au fost dominate de tensiune. Eroul Băiţei, Alex Cîrdei, a primit al doilea cartonaş galben şi a fost totodată eliminat, în minutul 103. Totuşi, trupa din Băiţa a rezistat până la final fără să primeasă gol, Inter nereuşind să-şi creeze ocazii mari.

Petrila a încercat, fără rezultat, modelul olandez

Înaintea finalului, antrenorul Petrilei, Aurel Moldovan, a încercat o mutare psihologică, înlocuindu-l pe portarul Gâmbuţa, uşor accidentat, cu tânărul de 18 ani, Rada. Nervii mai tari i-au avut însă „şoimii”, care au transformat toate penalty-urile, prin Benea, Şoit şi Vîrtan în timp ce gruparea din Petrila a ratat trei lovituri, prin Dolha al cărui şut a fost respins de Ursu, Horvath, care a trimis în bară şi Câmpean, şutul căpitanului mergând peste poartă (foto jos). Singurul care a transformat pentru echipa din Valea Jiului a fost D. Alexandru. Astfel, Şoimul îşi păstrează trofeul cucerit anul trecut după finala cu Măgura Pui şi speră că în această vară să repete parcursul de anul trecut din faza naţională.

Epuizat, după ce a jucat 120 de minute, antrenorul-jucător al Băiţei, Ciprian Pepenar, era totuşi fericit pentru izbândă. "A fost un meci dramatic, extrem de disputat, cu multe „scântei”, în care ambele echipe şi-au dorit foarte mult victoria. Până la urmă am reuşit să facem ce ne-am propus şi mă bucur foarte mult pentru asta. Prima condiţie pentru a repeta parcursul de anul trecut în Cupa României, faza naţională, era să cucerim din nou trofeul de azi. Ne dorim cel puţin să egalăm performanţa de anul trecut şi dacă se poate să o şi depăşim”, a spus Pepenar. În schimb, Aurel Moldovan, antrenorul lui Inter Petrila, era dezamăgit că echipa sa a ratat şi al doilea obiectiv după ce în campionat s-a clasat pe locul 2. "Din păcate, ne-am ales cu veşnicul loc 2. Ne pare rău că am pierdut cupa, am făcut-o la lovituri de departajare. Oboseala şi-a spus cuvântul şi jucătorii mai experimentaţi au ratat. Am avut superioritate în prelungiri, dar nu am putut să o fructificăm şi din cauza lipsei de experienţă a unor jucători, s-a accidentat şi Kalai. Ăsta e nivelul Ligii a IV-a. Felicit Şoimul Băiţa pentru că a ştiut să gestioneze inferioritatea din prelungiri!”, a spus tehnicianul lui Inter Petrila.