Sferturile de finală ale Cupei României, faza judeţeană din Hunedoara, a oferit trei partide în care favoritele s-au impus şi un meci încheiat cu un rezultat surprinzător. Astfel, Şoimul Băiţa, Inter Petrila şi Retezatul Haţeg au acces în penultimul act după victorii concludente, alături de ele infiltrându-se şi CS Comunal Ilia, singura grupare de Liga a V-a ajunsă în această fază.

Cu Luca pe bancă şi Clep între buturi

Aflată pe locul 3 în cel mai mic eşalon fotbalistic hunedorean, gruparea din Ilia, condusă de pe margine de fostul jucător al echipelor Vega Deva, UTA şi Jiul Petroşani, Ciprian Luca, a pus la respect în competiţia KO pe Metalul Crişcior, formaţie clasată pe locul 7 în Liga a IV-a. Avantajată de terenul propriu, CS Comunal Ilia s-a impus cu un clar 3-0, golurile fiind marcate în repriza secundă de acelaşi jucător, Nicolae Moga. Formată în mare majoritate din jucători tineri, gruparea din Ilia îl are în poartă pe veteranul Petre Clep, fostul goalkeeper al Corvinului având acum vârsta de 45 de ani.

Victorii clare pentru favorite

În celelalte trei partide s-au impus grupările favorite. Astfel, Şoimul Băiţa, liderul Ligii a IV-a a trecut de Mureşul Pricaz, grupare ce conduce Liga a V-a Hunedoara. Scorul a fost unul destul de rar întâlnit, 8-3, cinci dintre goluri purtând semnătura lui Gabriel Dărăban. La Uricani, Minerul nu a putut ţine piept vecinilor de la Inter Petrila, care s-a impus cu 5-1, scorul fiind deschis de Iosif Kalai, fost jucător în Liga I la Jiul Petroşani şi Politehnica Iaşi. În fine, Retezatul Haţeg a învins cu 5-3 pe terenul finalistei de anul trecut al competiţiei, Măgura Pui, o altă formaţie din eşalonul cinci.

Semifinalele vor avea loc în data de 1 iunie, tragerea la sorţi urmând să fie făcută fără capi de serie. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara doreşte ca partidele să se desfăşoare în cuplaj, în aceeaşi zi şi pe acelaşi stadion, locaţia urmând să fie făcută cunoscută în curând. Finala competiţiei se va desfăşura la Călan, pe 11 iunie, asta în cazul în care CS Comunal Ilia nu obţine calificarea în ultimul act. Dacă trupa lui Ciprian Luca se califică în finală, aceasta va avea loc în altă dată, pentru că Ilia are programat în 12 iunie un meci de campionat.

Ovidiu Mănăstire (Deva)