În conformitate cu regulamentul competiţiei, partidele se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent, astfel că programul oficial este următorul:

Gaz Metan Mediaş – Dinamo Bucureşti
FC Voluntari – ASA 2013 Târgu Mureş
Luceafărul Oradea – AFC Astra
CS Mioveni – FC Steaua Bucureşti
Dacia Unirea Brăila – CS U Craiova
CS Afumaţi – ACS Poli Timişoara
FC Viitorul – Pandurii Târgu Jiu
CFR Cluj – CSM Poli Iaşi

========================================================================

A început tragerea la sorţi, prima partidă va fi Dinamo Bucureşti – Gaz Metan Mediaş.

Iată restul de meciuri:

ASA Târgu Mureş – FC Voluntari
AFC Astra – Luceafărul Oradea
FC Steaua – CS Mioveni
Dacia Unirea Brăila – CS U Craiova

După împerecherea celor cinci echipe din urna B cu echipe din urna A, s-a trecut la împerecherea celor şase echipe rămase în urna A, rezultând următoarea împerechere:

CS Afumaţi – ACS Poli Timişoara
Pandurii – FC Viitorul
CFR Cluj – CSM Poli Iaşi

========================================================================

Joi 17 noiembrie, în sala "Nicolae Dobrin" a Casei Fotbalului, va avea loc tragerea la sorţi a programului optimilor de finală ale Cupei României, partidele desfăşurându-se în zilele de 13, 14 şi 15 decembrie, cu începere de la ora 13.30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgență și comunicat ulterior pe site-ul FRF.

În conformitate cu prevederile art.30.5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), la faza optimilor de finală participă cele 16 echipe calificate din faza șaisprezecimilor care vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor. Jocurile din cadrul optimilor se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A: AFC ASTRA, SC FC STEAUA BUCUREŞTI SA, CS PANDURII TÂRGU JIU, DINAMO 1948 SA, SC FC VIITORUL SA, AS FC ASA 2013 TÂRGU MUREŞ, CSM POLITEHNICA IAŞI, FC CFR 1907 CLUJ SA, ACS DACIA UNIREA BRĂILA, CS AFUMAȚI, ACS POLI TIMIȘOARA

URNA B: CLUB SPORTIV U CRAIOVA SA, SC FC VOLUNTARI SA, CS GAZ METAN MEDIAȘ, CS MIOVENI, CS LUCEAFĂRUL ORADEA

Se grupează echipe din urna A cu echipe din urna B (5 jocuri) și, în continuare, cele 6 echipe rămase în urna A se grupează între ele (3 jocuri). Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale, echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza șaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate, şi cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

Conform art.30.9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Federația Română de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, va delega arbitri pentru fiecare joc.

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

În conformitate cu art.31.15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Conform art.54, pct.2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină a FRF.

În conformitate cu prevederile articolului 12 din regulamentul de disputare a Cupei României, modificat prin decizia Comitetului de Urgenţă din 18 august, echipele din Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiții privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competiţională), astfel:

– echipele din Liga I sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.

– echipele din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a)

– în situația în care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.

Începând cu această ediţie, în Cupa României este permisă efectuarea a doar trei schimbări de jucători pe meci

Asociațiile județene de fotbal, respectiv Asociația Municipală de Fotbal București, sunt obligate să comunice prin fax la FRF – Direcția Competiții (021/302.91.93) rezultatele jocurilor din faza a IV-a, în termen de 24 ore de la terminarea meciurilor.

Iată şi datele de disputare ale celorlalte runde ale ediţiei 2016-2017 a Cupei României, faza naţională:

► 29 martie 2017 – Sferturi de finală
► 26 aprilie 2017 – Semifinale (tur)
► 17 mai 2017 – Semifinale (retur)
► 27 mai 2017 – Finala