Cei doi tehnicieni, Claudiu Niculescu și Marius Șumudică, s-au întâlnit înainte de startul conferinței de presă și au fost de acord să se fotografieze cu trofeul Cupei României pe gazonul stadionului din Ploiești. "E greu, dar e bine pentru că reflectă munca echipei care va pune mâna pe el", a spus Șumudică. Claudiu Niculescu a replicat: "Ca jucător, l-am câștigat de mai multe ori, am trei trofee, dar ca antrenor Șumi are un palmares mai bun față de mine".

Ce a spus Marius Șumudică: 

"E finalul unei perioade frumoase, de aproximativ doi ani, de când sunt antrenorul acestei echipe. Până să se termine această finală, vreau să le mulțumesc jucătorilor mei pentru ce au realizat în această perioadă. Mi-au oferit cele mai frumoase momente ca antrenor"

"Jucătorii mei, pentru ce au realizat la această echipă, sunt niște eroi și când spun asta nu folosesc deloc mari cuvinte. Sper ca mâine să mai atașăm o pagină la această mică perioadă care face parte din istoria acestui club. Vreau să ne bucurăm împreună de finalul aceste povești pentru că mulți dintre jucători vor pleca deoarece le expiră contractele, așa cum se va întâmpla și cu staff-ul tehnic"

"Îmi doresc foarte mult să câștigăm acest trofeu, Cupa României este a doua competiție internă ca importanță, după titlul de campioană"

"E ușor să construiești un grup unit atunci când ai jucători de caracter în lot. Probabil că am și eu merit, dar este unul mic. Principalii actori sunt ei. Mie mereu mi-a plăcut să antrenez jucători trecuți de 25 de ani, fotbaliști serioși, profesioniști"

"Cred că sezonul acesta puteam realiza mai multe, am avut 8 victorii consecutive, record în Liga 1 în acest campionat. Puteam face mai multe în play-off, dar vina este a tuturor. Totuși, până la urmă noi vom evolua într-un meci cu un trofeu pe masă, spre deosebire de alte formații care au cheltuit bani mulți"

"Am petrecut la Astra doi ani extraordinari în care am realizat foarte multe. Nu neapărat că trebuie să plâng înaintea unui meci, dar mă doare sufletul că au fost persoane care ar fi putut să facă mult mai multe pentru acești jucători minunați"

În timpul conferinței de presă, vizibil emoționat, antrenorul Astrei Giurgiu a izbucnit în lacrimi în momentul în care a vorbit despre grupul pe care l-a format la formația giurgiuveană.

Ce a spus Claudiu Niculescu:

"Sper să vină multă lume la stadion pentru că e un spectacol. Am înțeles că semnele sunt bune, că s-au vândut ceva bilete. Mă bucur pentru că fotbalul fără spectatori nu este fotbal"

"Favorită este Astra Giurgiu și e normal să fie așa, are jucători care cochetează cu lotul național, iar unii dintre ei sunt chiar titulari la echipa națională. Va fi greu pentru noi, dar nu imposibil, chiar dacă Astra e una dintre cele mai bune echipe din România și are pe bancă unul dintre cei mai buni antrenori"

"Mulți dintre jucătorii mei se întâlnesc în premieră cu șansa de a evolua cu un trofeu pe masă, cred că acest lucru îi va motiva. Simt că jucătorii mei abia așteaptă această partidă, își doresc foarte mult trofeul"

"Am ajuns aici pe merit, nu am luat locul nimănui. Meritul este în primul rând al jucătorilor, apoi al meu și al celorlați antrenori care s-au aflat pe banca acestei echipe. Ne așteaptă un meci frumos împotriva campioanei en-titre"

"Șumudică a petrecut o perioadă frumoasă la Astra și cu siguranță va fi o despărțire grea pentru el. A creat la Giurgiu o familie, e foarte apropiat de jucători. E normal să fie trist și îl înțeleg dacă i-au dat lacrimile, el e un tip sufletist"

Finala Cupei României, FC Voluntari – Astra Giurgiu, este programată sâmbătă, 27 mai, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești, cu începere de la ora 20:45. Tot pe 27 mai, de la ora 17:00, va avea loc finala Cupei României U19, UTA Bătrâna Doamnă – FC Viitorul.