Astăzi, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a Cupei României. Astfel, cele opt echipe rămase în competiție și-au aflat adversarii din următoarea fază a competiției. 

Șapte echipe din Liga I împreună cu singura reprezentantă a eșalonului secund, CS Mioveni, au fost introduse într-o singură urnă după ce, conform regulamentului, echipele din a doua urnă valorică au promovat în prima învingând un oponent superior categoriei din care făceau parte. 

Meciurile din sferturile de finală se vor disputa într-o singură manșă, în perioada 28-30 martie 2017, în funcție de opțiunile pentru televizare, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasate la finalul sezonului precedent.

Sferturi de finală Cupa României
FC Viitorul – AFC Astra
CS Universitatea Craiova – Dinamo 1948 SA
CS Mioveni – FC Voluntari SA
ACS Poli Timișoara – CFR 1907 Cluj

S-au tras și "sferturile" Cupei României U17 și U19

O premieră în cadrul evenimentului de luni, 13 februarie: tragerea la sorți a sferturilor Cupei României a fost precedată de țintarul aceleiași faze a competițiilor dedicate juniorilor Under 17 și Under 19. De altfel, pe 27 mai 2017, finala Cupei României U19 se va disputa în deschiderea meciului în care se întâlnesc seniorii.

În cazul ambelor competiții de juniori, prima echipă extrasă va fi gazdă în jocul programat pe 11 martie. Odată cu stabilirea sferturilor Cupei României U17 și U19 cunoaștem și împerecherea pentru semifinale (sfert 1 vs sfert 2 și sfert 3 vs sfert 4). Câștigătoarele sferturilor 1 și 3 vor fi gazde în prima manșă a penultimului act. Semifinalele sunt programate pe 22 martie (tur), respectiv 5 aprilie (retur). Finala U17 va avea loc la finalul lunii mai.

Sferturi de finală Cupa României U19
ACS Poli Timișoara – ACS UTA Bătrâna Doamnă
CSM Politehnica Iași – CFR 1907 Cluj
SC Dinamo 1948 – CSS Slatina
FC Steaua București – FC Viitorul Constanța

Sferturi de finală Cupa României U17
Regal Sport Club "Ferdinand I" – CSS Slatina
CSM Politehnica Iași –  SC Dinamo 1948 SA
FC Ardealul Cluj – LPS Iolanda Balaș Buzău
Pandurii Tg. Jiu – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

Tragerea la sorți a fost live pe Facebook-ul Cupei României