Duelul dintre formațiile CS United Galaţi și Spicom Sfântu Gheorghe, ultimul din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naționale de futsal, programează astăzi în orașul de la Dunăre, de la ora 18.00, meciul decisiv pentru calificarea în penultima fază a competiției.

Scorul este în acest moment 1-1! Învingătoare în prima partidă, disputată săptămâna trecută în Covasna, CS United Galați a pierdut aseară, pe teren propriu, șansa de a “rezolva” confruntarea cu Spicom după doar două jocuri. Meciul de ieri a fost unul dramatic, ca și primul, pentru stabilirea învingătoarei (nu există remize în această fază a competiției) fiind necesare prelungiri! După 0-3 acasă, Spicom a învins la Galați aseară cu 3-1, azi fiind programat jocul decisiv, tot la Galați.

“Am jucat bine, mai ales în a doua repriză. Am arătat o prospețime fizică superioară. Tocmai de aceea suntem optimiști pentru meciul decisiv de azi. Sper să ieșim învingători”, a declarat Lajos Bende, președintele echipei Spicom Sfântu Gheorghe.

Oficialul grupării din Covasna spune că echipa sa a avut ghinion în prima partidă, când a pierdut pe teren propriu cu 0-3 în fața trupei lui David Asandei. “Meciul de acasă a fost echilibrat. Am primit însă acel gol în minutul 36. Apoi, în dorința de a egala, am scos portarul, am riscat, primind două goluri. Cred că azi, în meciul decisiv, pregătirea fizică va avea un cuvânt greu de spus”, a mai spus Bende.

Attila Farkas, antrenorul formației Spicom, e și el încrezător în calificarea echipei sale în careul de ași al Ligii Naționale. “După victoria de aseară, atmosfera în sânul echipei e foarte bună. Băieții sunt pregătiți pentru această confruntare decisivă. Sper să învingem și azi, chiar dacă nu va fi ușor, și să mergem mai departe”, a spus Attila Farkas.

United Galați, care aseară a condus cu 1-0 și s-a aflat la doar trei minute de semifinalele Ligii Naționale, își vede astfel anulat avantajul luat în primul meci, la Sfântu Gheorghe. "Din păcate, aseară am irosit o mulțime de ocazii. Dacă n-am fi ratat, meciul din această seară nu mai avea loc. E adevărat că și portarul lor, Andrei Grigoraș, pe care îl consider cel mai bun din țară, a apărat aproape tot. Trebuie să o luăm de la capăt. Șansele sunt în continuare egale. Mizăm și pe prezența în număr cât mai mare azi la sală a suporterilor noștri”, a declarat David Asandei, antrenorul echipei United Galați.

În semifinalele Ligii Naționale de futsal sunt deja calificate marile favorite: Informatica Timișoara, liderul din sezonul regular, City’US Târgu Mureș și Autobergamo Deva.

Programul semifinalelor:
Autobergamo – City’US
Spicom / United – Informatica

ADI DOBRE