Înainte de a fi înmânat echipei câștigătoare a Cupei României, ediția 2016-2017, în urma finalei programate sâmbătă, 27 mai, de la ora 20:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, trofeul va fi expus în diferite locații ale lanțului de magazine Kaufland.

Susținătorii Astrei Giurgiu și FC Voluntari, echipe care se întâlnesc în ultimul act al competiției, se vor putea fotografia cu trofeul care poate ajunge în vitrina clubului favorit. Trofeul Cupei României va fi expus în intervalul orar 14:00 – 20:00, pe 23 mai, în Giugiu, pe 24 mai, în Ploiești, dar și în Kaufland Mihai Bravu, București, în data de 25 mai.

Actualul trofeul al Cupei României se acordă câștigătoarei începând din anul 2002. Atunci, Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis și președinte al Comitetului Olimpic Român, l-a donat Federației Române de Fotbal. Trofeul, o cupă care are la bază o minge de fotbal, este realizat din argint masiv și a fost creat de un bijutier din Germania, care și-a dorit să rămână anonim. Măsoară 60 de centimetri în înălțime și cântărește 12 kilograme. Pe el sunt filigranate stema României și emblema FRF, iar pe soclu sunt imprimate toate câștigătoarele Cupei din 2002 și până azi.

De când se acordă noul trofeu, cupa a trecut prin vitrina a 6 cluburi. Este transmisibilă, astfel că, prin regulament, cupa ajunge în posesia câștigătoarei noii ediții pentru cel puțin un an.

Finala Cupei României se joacă pe 27 mai, ora 20:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Tot pe 27 mai, la Ploiești, de la ora 17:00, va avea loc finala Cupei României U19, UTA Bătrâna Doamnă – FC Viitorul.