Roș-galbenii și-au menajat o serie de jucători, iar strategia nu a dat roade la Biled. Pe arena situată între un drum neasfaltat, grădini cu zarzavaturi și un lan cu porumb, tacticile minuțioase trec în planul secund. Gazdele s-au prezentat în fața lui Adi Popa și compania cu două nume grele. Foști jucători în Liga 1, Cornel Mihalache și Florin Nohai evoluează de plăcere la Voința.

După o repriză destul de fadă, primul avea să ofere ”assist-ul” pentru unicul gol al întâlnirii. A centrat în minutul 65 din banda stângă pentru Dragan Paulevici, care a reluat din prima, fără speranțe pentru portarul Dalin Munteanu, aflat la debutul pentru Ripensia. Oaspeții timișoreni s-au avântat spre careul advers în timpul rămas de joc, dar mingea a refuzat să intre în poartă. Dacă portarul Bogdan nu a mai putut para, fie stâlpii porților, fie un fundaș plasat pe linia porții s-au opus salvator. Așa s-a întâmplat în minutele 70 și 77, când Zaluschi și Dumiter au luat la țintă barele, în timp ce Bogdan Piloiu a respins șutul lui Mediop în continuarea celei de-a doua faze.

Pentru Voința Biled, Ripensia a fost prima victimă din Liga 2 din istorie, iar sărbătoarea de după joc a fost pe măsură. Timișenii au deja un parcurs remarcabil în care au mai depășit două divizionare C: Mama Mia Becicherecu Mic și CSM Lugoj. Primarul a promis deja că va duce echipa pe ”Dan Păltinișanu” pentru turul următor.

Voința Biled: Bogdan – Drăguș (cpt.), Nohai, Piloiu, Burusteanu – Nemițeanu (20 A. Tudor), Tomescu, Mihalache (74 Fl. Sandu), Meltiș – Paulevici. Antrenor: Iulian Tăut.
FC Ripensia Timișoara: D. Munteanu – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Vasiliu, Horcea – Semeniuc (62 Dumiter), Ungureanu, L. Tudor, Ed. Codrean – Golda (62 Mediop), Neamțu (62 Zaluschi). Antrenor: Remus Steop.

”Nu-mi vine să cred că am reușit această performanță, chiar este o performanță. Nu cred că mai trebuie să demonstrăm ceva la nimeni. Am arătat că suntem o echipă bine închegată, un grup, o familie. Muncim foarte mult, numai noi știm ce eforturi facem. Sper să fim la fel de motivați în următoarea etapă… Chiar și cu jucătorii care au jucat mai puțin au un lot mai valoros. E cea mai importantă realizare din istoria clubului, sper să avem și în Liga 4 o poziție mult mai sus, locurile 1-3. Dacă vom juca pe Dan Păltinișanu în turul următor vom fi onorați și vom face o figură frumoasă, promit de pe acum”, a declarat Iulian Tăut, ”principalul” Biledului.

”E Cupa României, în care se poate întâmpla orice. Din păcate s-a încheiat cu o înfrângere. Sperăm să recuperăm jucătorii accidentați până la meciul de sâmbătă, de campionat. Felicit echipa gazdă pentru determinare. Așa am decis înainte, să joace și cei care au evoluat mai puțin. Am menajat jucători, trei sunt accidentați. Nu am un lot așa de mare… Au avut prilejul, chiar și așa am avut ocazii care nu trebuiau ratate. Am venit azi să câștigăm. O luăm de la capăt. Mulți nu au jucat, e greu să prinzi ritm. Mă așteptam la mai multă determinare. Stoi și Hecsko acuză probleme medicale, Bobină are probleme familiare și pe ceilalți doi am hotărât să-i menajez pentru că au jucat toate meciurile”, a spus și Remus Steop, antrenorul Ripensiei.

Iată toate rezultatele din turul al treilea al fazei naţionale a Cupei României:

12 septembrie 2017, ora 16:30

CS Aerostar Bacău – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 2-0

AFCM Alexandria – ACS Viitorul Domneşti 4-0

ACSO Filiaşi – CS Sporting Roşiori  2-1

ACS Petrolul 52 – CSM Flacăra Moreni 3-0

ACS Şirineasa – CS Atletic Bradu 2-0

CNS Cetate Deva – CSM Şcolar Reşiţa 0-1

CS Şoimii Lipova – CS Naţional Sebiş 2-1

ACS Performanţa Ighiu – ACF Metalurgistul Cugir 1939 7-6

13 septembrie 2017, ora 16:30

CSM Roman – CS Ştiinţa Miroslava 3-4

ACS Olimpic Cetate Râşnov – AFC Hărman 1-2

CSM Focşani 2007 – CSM Râmnicu Sărat 3-1

AS Zimbrul Slobozia Conachi – CS Sporting Lieşti 1-2

ACS FC Delta Dobrogea Tulcea – AFC Unirea 04 Slobozia 1-4

FC Agricola Borcea – ACS Înainte Modelu 2-1

AS Voinţa Biled – AFC Ripensia Timişoara 1-0

AFC Unirea Alba Iulia – ACS Industria Galda 3-5

AS Unirea Cristuru Secuiesc – CS Sănătatea Servicii Publice Cluj 1-2

AS FC Universitatea Cluj – ACS Fotbal Comuna Recea 5-1