Voinţa Ion Creangă a reuşit în prima zi de vară a anului 2016 să îşi treacă în palmares încă un trofeu la nivelul judeţului Neamţ. Echipa din comuna de lângă Roman a câştigat ediţia din acest an a Cupei României, faza județeană, urmând a reprezenta Neamțul în turul inaugural al întrecerii în sezonul 2016-2017. Voinţa Ion Creangă a triumfat în faţa celor de la Bradu Borca după lovituri de departajare. La finalul timpului regulamentar de joc a fost 1-1, autorii golurilor fiind Florin Dodan (20), pentru Borca, şi Marius Doboş (60), pentru Ion Creangă. Prelungirile partidei de la Roznov s-au disputat sub semnul echilibrului şi al gândului la loviturile de departajare. Rivalele din teren n-au vrut să rişte şi doar au vânat eventualele greşeli ale adversarului pentru a decide soarta partidei. Cum însă gafele n-au mai apărut s-a ajuns la loteria de la punctul cu var.

Primii au transformat cei de la Borca prin Brighiu, după care a egalat Bracău. Scrab a tras peste poartă, iar rezerva Bălăiţă a dus Voinţa în avantaj. Pentru ca frica de înfrângere să se cuibărească mai serios în sufletele “brazilor”, Donose a ratat şi el, iar Panainte a dus Voinţa la două goluri distanţă (3-1). Decarul de la Borca, Dodan, a mai dat ceva speranţe colegilor şi suporterilor săi (3-2), numai că Sergiu Matei a pus punct loteriei (4-2) şi Voinţa Ion Creangă a pus mâna pe mult doritul trofeu, urmând a reprezenta judeţul Neamţ în turul I al Cupei României, când va juca pe propriul teren cu o grupare de Liga 3. Bradu Borca este la a doua finală consecutivă pierdută în Cupa Romnâniei în Neamţ, după ce în 2015, pe propriul teren, a fost învinsă de Victoria Horia, scor 1-3.

Partida a fost arbitrată de Cosmin Apetrei (Roznov), Ovidiu Arusoaie (Piatra Neamţ) şi Cosmin Cercel (Piatra Neamţ), observator fiind Vasile Vamanu (Piatra Neamţ).