Meciul, disputat pe stadionul „Voința” din Lupac, a adus față în față două câștigătoare de fază județeană, din Caraș-Severin și Hunedoara. În plus, oaspeții sunt și câștigătorii Ligii a IV-a Hunedoara, ceea ce le-a dat dreptul de participare la dubla manșă de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, fiind eliminați de campioana Timișului, ACS Ghiroda.

Pe cocheta arenă din Lupac, după o primă repriză fără goluri, dar cu câteva faze de poartă, hunedorenii au deschis scorul în minutul 55, prin Filip, dar bucuria oaspeților a fost de scurtă durată, pentru că Bărbulescu a prins un șut de la aproximativ 25 de metri și a marcat un gol spectaculos pentru 1-1, în minutul 57. În ultimul sfert de oră, elevii lui Boșco Vișatovici au mai marcat de două ori, prin V. Marcu (min. 80) și Țicău (min. 85) și lucrurile erau clare. Chiar dacă în minutele de prelungire, gazdele și-au introdus mingea în propria poartă, Voința Lupac era sigură că nu mai poate pierde calificarea în turul următor.

„Per ansamblu, a fost un joc neașteptat de bun, după trei-patru zile de pregătire. Am întâlnit o echipă masivă, bună, cu jucători cu experiență. În mare parte, sunt mulțumit de jocul echipei mele, de toți băieții. Le mulțumesc pentru efort, dăruire și pentru jocul prestat de la începutul meciului până la finalul acestuia. Am luat golurile pe două greșeli personale. Golurile noastre au fost din acțiuni bine lucrate. Primul gol, al lui Bărbulescu, a fost un șut de la 25 de metri, în vinclu; al doilea – marcat de Vichente Marcu, de pe partea stângă, la colțul lung; iar al treilea, marcat de Țicău, de pe lateral stânga. Rămânem în continuare conectați, ne vom antrena, urmează un nou tur din Cupa României, tot în această lună”, a spus antrenorul Boșco Vișatovici.

Voința Lupac: Toader – Mihuțescu, Zamfir, Cheda, Mitru – Epure, Mezin, Bărbulescu, V. Marcu – Nicola, Străin. Rezerve: Popescu, Gliguță, Geambașu, Matușca, Țicău, Vișatovici.

Faza a II-a a Cupei României, la care vor participa cele 26 de echipe calificate din faza I plus 32 echipe participante în ediţia precedentă a Ligii a III-a, este programată să aibă loc miercuri, 23 august 2017, de la ora 17:30. În total vor fi 29 de meciuri.