Foto: Sport Pictures

Turul penultimului act al ediției 2021/22 se va disputa pe 19-21 aprilie, returul urmând să aibă loc pe 10-12 mai.

Au trecut 5 ani de la ultima confruntare Sepsi – Craiova în Cupă, era atunci doar faza ”16”-imilor, iar la Brașov oltenii se impuneau cu 2-0, goluri Alex Băluță și Mitriță. S-au schimbat multe la ambele cluburi până astăzi, în contextul Cupei cele mai importante repere fiind faptul că trupa din Sfântu Gheorghe a atins performanța istorică pentru fotbalul covăsnean, disputând finala Cupei României din 2020, pierdută în fața celor de la FCSB.

În vreme ce Universitatea Craiova a câștigat trofeul în ediția 2017/18 în care a eliminat Sepsi, apoi și-a mai adjudecat o dată Cupa, în 2021, consacrându-se drept formația de top a competiției din ultimii ani!

Ciocnire după parcursuri diferite

Așadar, cu primul meci programat la Sfântu Gheorghe, duelul Sepsi – Universitatea pune față în față o finalistă recentă și deținătoarea trofeului. Va fi un duel extrem de interesant dincolo de miza calificării în ultimul act.

Sepsi a renăscut după un start de campionat ezitant și mult sub așteptările tuturor. Iar mare parte din merit i se datorează tehnicianului italian Cristiano Bergodi, cel care acum 2 ani pregătea Craiova! Pentru olteni, Cupa rămâne obiectivul numărul 1 al sezonului după ce lupta pentru titlul de campioană a fost deja aproape compromisă.

Până la semifinale, Sepsi a defilat cu 3 victorii importante, toate în deplasare!, eliminând pe rând Farul, U Craiova 1948 și Chindia. Victorii la limită, dar împotriva unor echipe de Liga 1. Pentru echipa lui Reghecampf, testul cel mai dificil a fost la debutul în competiție, după eliminarea CFR-ului din Cupă urmând partide mult mai ușoare, la Minaur Baia Mare și CSO Filiași.

Prezent cu trofeu vs istorie fără Cupă

Revelația sezonului de Liga 1, FC Voluntari e pe podiumul campionatului în acest moment, o formație redutabilă cu Liviu Ciobotariu pe bancă, iar liderul Gabi Tamaș în teren. Argeșul încă mai speră la play-off și are șanse bune să îndeplinească obiectivul după victoria din deplasare, cu rivala din această cursă, Farul Constanța.

Liniștea relativă din campionat o poate ajuta pe Voluntari în pregătirea turului pe care îl va disputa pe teren propriu. FC Argeș, dincolo de parcursul oscilant la nivel de joc și rezultate din ultima vreme, acuză și o incertitudine în zona băncii tehnice.

Tradiția fotbalului argeșean nu poate rata însă șansa unei Cupe a României, trofeu care lipsește in istoria alb-violetă, cea mai mare performanță fiind finala din 1965. Deși cu o istorie mult mai scurtă, ilfovenii au cucerit Cupa în 2017, cel mai mare rezultat sportiv din parcursul clubului înființat în 2010.