În perioada 27-30 noiembrie 2020 sunt programate partidele din șaisprezecimile Cupei României, ediția 2020-2021, fază în care intră în competiție și cluburile din Liga 1.
Vineri, 27 noiembrie
Chindia Târgoviște – Hermannstadt, ora 18:00 | TV
Progresul 1944 Spartac – Universitatea Craiova, ora 20:45 | TV
Sâmbătă, 28 noiembrie
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Sepsi OSK, ora 11:00 | TV
CSC Sânmartin – Dunărea Călărași, ora 12:00
U Craiova 1948 SA – ASU Politehnica Timișoara, ora 13:15 | TV
AFC Farul Constanța – Academica Clinceni, ora 13:30
Concordia Chiajna – FC Botoșani, ora 13:30
Viitorul Pandurii – FC Argeș, ora 13:30
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț – FC Petrolul Ploiești, ora 18:00 | TV
Dinamo – Viitorul Constanța, ora 20:45 | TV
Duminică, 29 noiembrie
Ripensia Timișoara – AFC Astra, ora 12:15 | TV
ACS Hușana Huși – Universitatea Cluj, ora 13:30
FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș, ora 17:30 | TV
Politehnica Iași – CFR 1907 Cluj, ora 20:30 | TV
Luni, 30 noiembrie
AFK Csikszereda – UTA Arad, ora 14:00 | TV
SCM Gloria Buzău – FCSB, ora 20:45 | TV
* Partidele care au în dreptul lor ”TV” vor fi transmise în direct la Digi, Look și Telekom.
Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020.
Astfel, prin Decizia Comitetului Executiv al FRF nr. 7 din 01.10.2020, s-au modificat prevederile art. 30 alin 12 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice (ROAF) cu privire la numărul minim de jucători tineri și a condițiilor pe care participanții în această competiție trebuie să le respecte, după cum urmează:
“12. Echipele din Liga 1, Liga 2 şi Liga 3, participante la jocuri din Cupa României sunt obligate să respecte dispoziţiile regulamentare pe tot parcursul competiției (condiţiile privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art. 45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competiţională), astfel:
- a) Echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
- b) Echipele de Liga 2 și Liga 3 sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională.
- c) În situația în care cluburile de Liga 2 joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior, ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară.
- d) În situația în care cluburile de Liga 2 joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel inferior, ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie inferioară.
- e) În situația în care cluburile de Liga 3 joacă în cadrul Cupei României cu o echipă din Liga 1, ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective, astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară.
- f) Prin excepție de la situațiile mai sus prevăzute, în cazul în care una din echipe este de nivelul Ligii 4 sau inferior, niciuna dintre echipele participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.
Orice altă prevedere contrară se abrogă.”
Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa ”16”-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor ține o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din ”16”-imi şi optimi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza testărilor pozitive pentru COVID-19 nu se pot reprograma.
Începând cu jocurile din turul patru al competiţiei, brigăzile de arbitri vor include şi al patrulea oficial, în conformitate cu decizia Comitetului Executiv al FRF din 3 octombrie 2019.
Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.
În conformitate cu prevederile articolului 7, alineat c din RSTJF, jucătorii vor trebui să aibă aplicată pe carnetul de legitimare viza medicală acordată de unitatea medico-sportivă competentă.